Annons

Förnekar sexofredande - säger kvinnan hittat på för att skapa bråk

En man från Blekinge åtalas för sexuellt ofredande efter att ha besökt Borgholm under midsommarhelgen.
Borgholm • Publicerad 11 oktober 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Baona/Chalababa/Istock

Ett större antal personer festade loss runt busstationen och på parkeringen vid Kapelludden under midsommardagens kväll.

En ung kvinna började prata med några män hon inte känner sedan tidigare. Det som först är ett trevligt samtal byter karaktär enligt kvinnan, då en av männen börjar göra närmanden mot henne.

Annons

Han lägger armen runt henne och hon tar då ett steg bort och förklarar att hon har en pojkvän. Det ska inte få mannen på bättre tankar utan han fortsätter trakasserierna genom att klämma henne både på bröstet och rumpan. ”Jag vill ligga med dig, det kvittar att du har en pojkvän”, säger han enligt kvinnans vittnesmål.

När hon söker upp sin pojkvän och berättar vad som har hänt så är slagsmålet snart ett faktum. Polis anländer och den misstänkte sexofredaren flyr från platsen med sina kompisar.

Efter att polisen åkt därifrån dyker de upp igen. Kvinnans pojkvän blir skallad i ansiktet innan polisen på nytt ansluter och omhändertar tre av männen från Blekingegänget, däribland den nu åtalade som är i 25-årsåldern. De får spendera natten i fyllecell.

I förhör säger sig mannen vara helt oskyldig. Han har inte ofredat kvinnan på något sätt menar han, utan hon har hittat på detta - förmodligen för att starta bråk. Han och hans kompisar har sedan jagats och misshandlats av den öländske pojkvännen och hans gäng.

Två vittnen säger sig dock ha sett honom tafsa på kvinnan.

”NN uppgav att han blir chockad när han hör detta. Han tycker allt känns jättekonstigt när han blir utsatt för de här anklagelserna som riktas mot honom. NN uppgav att han inte har något mer att tillägga mer än att han vet att han inte har gjort detta”, går det att läsa ur förhöret.

Den drabbade kvinnan kräver 10 000 kronor i skadestånd.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons