unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Folkhälsomyndigheten: Värsta veckan någonsin för Öland – dramatisk ökning

Drygt ett år av smitta. Ingen har varit så illa som vecka 12.
Mer än en fördubbling på bara en vecka i Mörbylånga kommun.
Öland totalt sett är för första gången uppe på tresiffrigt antal covid–fall.

31 fall vecka 11 i Mörbylånga kommun. Så illa hade det inte varit sedan vecka 2.

Men den siffran krossades fullständigt av läget för vecka 12 enligt Folkhälsomyndigheten: 80 fall bara i Mörbylånga kommun. Den största ökningen i länet.

Lite värre ökning än Nybro som ju förra veckan tog ett krafttag om smittan när de stängde alla skolor.

Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin har tidigare varnat för ”All time high”. Nu är det ett faktum i Ölands södra kommun. "Rekordet” låg tidigare på 60 nya fall under en vecka – i början å året.

– Smittan väller fram i länet med många som företag och skolor som tvingas stänga ner, sa Labbé Sandelin på presskonferensen innan påsk.

– Det är corona 2.0 som sprids så mycket effektivare, då måste vi alla skärpa oss.

Borgholm hade en stor ökning vecka 11. Nu är Ölands norra kommun ett undantag i länet när de backar från 23 till 21 nya fall på en vecka.

Totalt sett innebär det 101 fall. Som mest har det tidigare varit 89 fall på en vecka på Öland. För första gången uppe på tresiffrigt antal covid–fall med andra ord.

quote
Det är corona 2.0 som sprids så mycket effektivare, då måste vi alla skärpa oss.