Annons

Fireside brygger öl till Stockholmskrog med Ölandstema

Fireside har påbörjat ett samarbete med en krögare från Stockholm. Kontinuerligt kommer de att erbjuda stockholmarna öl bryggd på öländska ingredienser.
RÄLLA • Publicerad 2 december 2018
Joel och Johanna Heinecke brygger öl med Ölandstema till Stockholmskrogen Babajan.
Joel och Johanna Heinecke brygger öl med Ölandstema till Stockholmskrogen Babajan.Foto: ARKIV

Fireside Brewey har inlett ett samarbete med krögaren Jan Murray som driver krogen Babajan i Stockholm och ska kontinuerligt brygga öl med Ölandstema.

– Vi började brygga öl med ingredienser från Öland i somras och kallade dem för Farmhouse Ale som är en slags saison. Den första innehöll öländska jordgubbar och honung från Algutsrum. Sedan gjorde vi en i samarbete med ett annat bryggeri som innehöll honung och Ölandsvete, säger Johanna Heinecke, som driver bryggeriet tillsammans med maken Joel Heinecke.

Annons

– Vi fick en förfrågan av Jan om vi ville brygga öl med hans egna äpplen från trädgården och med honung från hans egna bikupor. Den kallades Mossflower Farmhouse Ale och den blev så poppis att vi har fått en egen tappkran på hans krog och vi ska leverera olika Ölandsöl framöver, fortsätter hon.

Nu är det inte säsong för äpplen och därför blir nästa öl istället med öländska rödbetor, honung, Ölandsvete samt malt från Öland.

– Det är mycket socker i rödbetor så det passar bra till öl. Vi tror det kommer att bli bra.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons