Annons

Fiasko: Ful gran byttes ut mot ännu fulare gran – ”Blir inte en tredje”

Att få tag i en gran som ska pryda torget inför julhandeln har visat sig inte alltid vara så lätt.
Löttorp • Publicerad 4 december 2023 • Uppdaterad 8 december 2023
Årets julgranar i Löttorp har sågats både bokstavligt och bildligt talat. Den ena fulare än den andra, om man ska tro kommentarerna i sociala medier.
Årets julgranar i Löttorp har sågats både bokstavligt och bildligt talat. Den ena fulare än den andra, om man ska tro kommentarerna i sociala medier.Foto: Privat
bild 1/1
Första granen som sågs vid Löttorps torg.

Alf Nilsson tog ett foto och la ut i facebook-gruppen Öland i bilder, med kommentaren: ”Torggranen i Löttorp. Tänk vad olika man kan tycka om vad som pryder ett torg”.

Kommentarsfältet fylldes snabbt på med reaktioner, flertalet åt det negativa hållet: ”Rätt tveksamt om den verkligen pryder ett torg”, ”Ohyggligt ful”, ”Bedrövligt”, ”Ölands fulaste gran”, ”Ful, kan bli snygg med fin belysning?!”, ”Kul för granen att få vara med, kanske mobbad i skogen?!”, ”Tycker synd om granen. Så jag tänker att jag tycker om den”, var något av det som skrevs.

bild 1/2
Första granen som sågs intill Löttorps torg.
Torggran nummer två, som nu ses intill Löttorps torg.
Första granen som sågs intill Löttorps torg.
Torggran nummer två, som nu ses intill Löttorps torg.
Annons

– Problemet vi haft under en längre tid i norr är tyvärr att vi inte alls har den uppslutning som i södra delen av kommunen. Inte en enda person hör av sig till oss om att de har någon gran att skänka, säger Jan-Åke Johansson, gata-parkchef i Borgholms kommun.

”Det blev ramaskri när första granen kom upp, då den var sned och halva sidan var död.”
Margit Bruhn Tossavainen

– Det blev ramaskri när första granen kom upp, då den var sned och halva sidan var död. Då fick de i uppdrag att hämta en ny men då var det snö så den blev inte bättre, säger Löttorpsbon Margit Bruhn Tossavainen.

Alf Nilsson håller med. ”De är ganska likvärdiga”.

– Nu får den som står där vara kvar. Vi kommer inte byta till en tredje gran, fastslår Jan-Åke Johansson.

Här saknas innehåll

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons