Annons

Falsklarm, rattfylleri och vandalism under den gångna veckan

Under den gångna veckan har polisen haft en del att göra. Någon gång mellan måndag och tisdag eftermiddag ska en egendom i Långlöt skadats.
Öland • Publicerad 27 juli 2018
Foto: Natalia Johansson

– Någon har knäckt en belysningsmast och krossat tre lampor på den, säger områdespolis Thomas Lönnqvist.

Vidare ska någon ha slagit sönder fem-sex fasadlampor på den lada som vetter mot länsvägen.

Annons

– Sen har någon även tömt en handbrandsläckare in genom en glipa i den här ladan och då har det blivit skador på en tryckluftskompressor, trävirke och golv, säger Lönnqvist och tillägger att det finns en historik kring ärendet.

Under tisdagsnatten, runt 02.00, ska en grov misshandel ha inträffat på Västra kyrkogatan i Borgholm. Ett par, en man och en kvinna, utsattes för knuffar, slag och sparkar från en person som tidigare är känd av polisen för liknande brott. Den misstänkte är en man i trettioårsåldern.

Samma dag runt 10-tiden anländer Ölandspatrullen till Löttorpsvägen och utför en nykterhetskontroll.

– De två första bilarna som vinkas in är båda positiva. Så, två personer där är misstänkta för rattfylleri, säger Lönnqvist och intygar att det inte var något vidare betyg.

Efter klockan 14 beordras en patrull till Färjestaden där målsäganden säger att denne har blivit knivskuren.

– Det visar sig vara ett gäng som festat rätt hårt, det har med all sannolikhet blivit någon form av bråk mellan dessa. Men det gick inte att utröna vem som hade ringt.

De festsugna personerna är födda på slutet av 60-talet och början av 70-talet och vem som blivit knivskuren förblev ett mysterium.

– När man kom på vem som ringt och larmat om det här så upprättades det en anmälan om falskt larm.

Samma dag, tisdag, fast runt klockan 22.00 på kvällen upptogs den första anmälan mot Brott om lagen om skydd mot olyckor. Där ska en person ha eldats trots eldningsförbudet.

Thomas Lönnqvist informerar om att det förekommer en hel del småstölder på olika campingplatser.

Annons

– Det försvinner ett par skor, en kylväska, badtofflor med mera.

Under torsdagskvällen vid 22.30 kommer patrullen till Slottsskolan i Borgholm. Där har ett gäng ungdomar träffats och de flesta avlägsnar sig från platsen.

– Man hittar misstänkt narkotika. En person blir kvar på platsen och misstänks för ringa narkotikabrott. Den misstänkte är sexton år och inte hemmahörande i länet.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons