Annons

Ett livsverk försvann i lågorna – ”Hela ens jävla gård är borta”

Efter ladugårdsbranden står det klart att upp till 50 kor kan ha brunnit inne och att helt livsverk försvann i lågorna. ”Hela ens jävla gård är borta”, säger lantbrukaren Kenneth Folkemark till SVT.
Långlöt • Publicerad 2 januari 2023 • Uppdaterad 3 januari 2023
Ölandsbladet har inte lyckas få kontakt med Kenneth Folkemark men till SVT uppger han att upp till 50 kor kan ha brunnit inne. Bilden är ett montage.
Ölandsbladet har inte lyckas få kontakt med Kenneth Folkemark men till SVT uppger han att upp till 50 kor kan ha brunnit inne. Bilden är ett montage.Foto: arkiv

Vid 07.23 på söndagen kom det första larmet om branden till SOS Alarm och ganska snabbt insåg räddningstjänsten att ladugården inte skulle kunna räddas. Istället fokuserade de på att förhindra spridning.

Ölandsbladet har sökt ägaren Kenneth Folkemark men utan framgång. Till SVT sa han under söndagen att ungefär 80 kor ska ha funnits i ladugården och han trodde att mellan 45-50 kor ska ha brunnit inne.

Annons

– Det finns också många brännskadade djur och veterinär är här för att bedöma vad ska hända med dessa. Även min katt är borta, jag har inte sett den under hela dagen, säger Kenneth Folkemark till SVT och fortsätter:

– Mitt livsverk är borta och det känns precis som att Ukraina är här, hela ens jävla gård är borta.

Polisen har startat en utredning men vad som har orsakat branden är i nuläget oklart. Men Kenneth Folkemark misstänker att pyroteknik kan ha legat och pyrt under natten för att sedan utvecklas till en brand.

– Allt det här ska utredas först men jag kan inte förstå nåt annat, säger han till SVT.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons