Annons

Emmy om beslutet: ”För mig var det ett självklart val”

Vi har följt öländska Emmy sedan programstart och på måndagskvällen fick vi se hur kärleksexperimentet slutade.
Öland • Publicerad måndag 21:00 • Uppdaterad tisdag 16:00
Trots att paret har kommit varandra allt närmre för varje avsnitt vi sett, har där också funnits stunder med tvivel och oro.
Trots att paret har kommit varandra allt närmre för varje avsnitt vi sett, har där också funnits stunder med tvivel och oro.Foto: SVT

Tionde avsnittet börjar vid en träff där de kvarvarande två paren får träffa deltagare från förra årets säsong. Det är dagen före det stora valet och det spekuleras kring vilka som kommer fortsätta leva som ett par även efter experimentet.

– Emmy är snabbare i vissa processer, Mattias långsammare. De måste mötas för att kunna ”dansa en harmonisk dans”, säger en av de tidigare deltagarna.

Annons

Mattias och Emmy sover ifrån varandra och när väl beslutsdagen är kommen träffas de på platsen där de fem veckor tidigare ingick i äktenskap med varandra.

– Jag har inte trott att man kan bli kär så här fort, men det har jag blivit, säger Mattias, när han sitter framför experterna.

Emmy beskriver att hon känt sig lugn hela dagen men att hon, när det väl var dags sköljdes, över av nervositet.

– Det är känslosamt, mycket känslor åt alla håll, säger hon.

Trots att paret har kommit varandra allt närmre för varje avsnitt vi sett, har där också funnits stunder med tvivel och oro.

– Det har funnit rädslor över hur väl man lär känna någon efter fem veckor. Det ska kännas hundra, säger Emmy.

När beslutet väl ska tas verkar det dock inte finnas något tvivel från någon av dem. Båda vill lära känna varandra ännu mer och fortsätta som gifta. De avslutar med att tala om för varandra att de älskar varandra.

Nästa vecka får vi se hur tiden efter att kameralamporna slocknat, har fortlöpt. Är Emmy och Mattias fortfarande ett par?

Emmy och Mattias sa ja till att fortsätta leva ihop som gifta.
Emmy och Mattias sa ja till att fortsätta leva ihop som gifta.Foto: SVT

***

Wow Emmy! Ni sa ja till varandra. Berätta, var det ett solklart ja?

Annons

– Ja, för mig var det ett självklart val. Jag var lite tveksam veckorna innan, om man verkligen kan känna en person tillräckligt efter fem veckor för att fortsätta att vara gift. Men jag blev bara mer och mer säker på mitt beslut, och kunde väldigt tydligt se en framtid med Mattias.

Hur var det att träffa de tidigare deltagarna?

– Det kom verkligen som en rolig överraskning. Jag tyckte det var väldigt givande att prata med några som har gått igenom samma resa som en själv. Det är en annorlunda upplevelse, så det känns som att man får ett speciellt band till alla som gått igenom samma sak. Generellt är det ett väldigt fint community mellan alla gvfö-deltagare.

Mattias ville berätta att han älskar dig kvällen innan beslutsdagen, vad var det som gjorde att han inte vågade?

– Jag vet faktiskt inte, det var väl inte helt rätt tillfälle för det. Men jag förstod det redan då, och det var fint.

Hur känns det nu efter att dessa tio avsnitt har visats?

– Det är ju ett avsnitt kvar, ”Vad hände sen”. Men min generella känsla nu är bara positiv. Jag är så tacksam för allt som jag har fått uppleva och så tacksam till alla som följt vår resan.

Vad tar du med dig efter den här resan?

– Oj, jag tar med mig så mycket. Jag tar främst med mig fantastiska relationer, det har varit en ynnest att få lära känna alla deltagare. Jag har även lärt mig mycket om mig själv och vad jag behöver i en relation. Men även att se det jag bidrar med till en relation och lärt mig att inse mitt egna värde.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons