Annons

Eldskulpturer och vikingaskeppsbränning i Köpingsvik

Som traditionen bjuder kommer Köpingsvik att tända till när mörkret lagt sig på Skördefestfredagen. Här ska det eldas vikingaskepp och skulpturer av olika slag nere vid stranden intill Strandbaden.
Köpingsvik • Publicerad 27 september 2023
På fredagskvällen samlas tusentals besökare vid strandkanten för att se på den traditionella eldningen av vikingaskeppet.
På fredagskvällen samlas tusentals besökare vid strandkanten för att se på den traditionella eldningen av vikingaskeppet.Foto: Henrik Linnarsson

Det är många arbetstimmar som bokstavligen går upp i rök varje år när det är skördefest i Köpingsvik. Medlemmar från Köpingsviks företagarförening snickrar ihop ett vikingaskepp och flera eldskulpturer av olika slag. Tidigare år har det kommit tusentals personer för att se på evenemanget.

– Det är ett mycket uppskattat event där det brukar komma cirka 2 000 personer för att titta, säger Henrik Linnarsson, ordförande i företagarföreningen.

”Det brukar komma cirka 2 000 personer för att titta”
Henrik Linnarsson
Annons

Hundratals marschaller ses utmed väg 136 under skördefesthelgen vid Köpingsviks ”eldgata”. Innan skulpturerna tänds på fredagskvällen går ett fackeltåg från kyrkallén utmed stånden för alla som vill vara med.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons