Annons

Eldning i skogen - det gick bra den här gången

– Det är inte acceptabelt och vi vill verkligen uppmana alla till att låta bli att elda, alla vet ju att det är eldningsförbud, säger Magnus Sandin från Homrevets jaktlag.
Anledningen till hans uttalande är att någon har eldat direkt på marken vid en av jaktlagets samlingsplatser i Bödaskogen.
Böda • Publicerad 19 juli 2018
När Marie Fjellner kom förbi Homrevets jaktlags samlingsplats fick hon se att det eldats direkt på marken.
När Marie Fjellner kom förbi Homrevets jaktlags samlingsplats fick hon se att det eldats direkt på marken.Foto: Marie Fjellner

Marie Fjellner bor på norra Öland och är ofta ute och fotograferar. Hon kom förbi platsen och såg att det eldats där så hon tog en bild och åkte och visade den för Magnus Sandin som är med i Homrevets jaktlag. Magnus tror inte att eldningen har skett nyligen för, som han säger, alla vet ju att det är eldningsförbud.

– Så är det gjort nu är det ju någon som inte har riktigt förstånd, säger han.

Annons

Man vet alltså inte när det har eldats men Magnus förklarar att från jaktlagets sida använder de alltid eldtunnan som står på platsen. De använder platsen, som är belägen mellan Homrevet och Lyckesand, som samlingsplats i samband med jakt.

– Det är en öppen yta runt platsen så risken för spridning just där kanske är lite mindre, säger Magnus men tillägger också, men det kan ju flyga glöd och det behövs ju bara en gnista så är det färdigt.

Det är stora områden som kunde ha drabbats om elden skulle ha spridit sig men den här gången gick det som tur är bra.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons