Annons

Efter trafikolyckan i Borgholm - skadeläget och misstanke om brott

Misstanke om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada i samband med olyckan vid Borgholms slott under torsdagen. Alla inblandade skadades lindrigt.
Borgholm • Publicerad 9 juli 2021
En bil voltade i samband med olyckan och hamnade på sidan.
En bil voltade i samband med olyckan och hamnade på sidan.Foto: Mikael Jansson

Det var strax innan 16 på torsdagen som larmet om en trafikolycka inkom. En bil hade voltat i samband med en krock med en annan bil precis vid infarten till Borgholms slott. Fyra personer fördes till Länssjukhuset i Kalmar.

Båda bilarna kom söder ifrån varpå den främre bilen skulle svänga in till slottet och lägger sig således i vänstra körfältet. Bilen som färdas bakom ska enligt uppgift fortsätta norrut och har av oklar anledning inte varit tillräckligt uppmärksam och kör in i den främre bilen.

Annons

– Bilen har sedan voltat och hamnat på taket och glider iväg, säger Thomas Lönnqvist på Polisen i Borgholm.

På fredagen har sjukhuset uppgifter om tre av personerna som färdades i bilarna. Två kvinnor, cirka 30 och 35 år gamla och hemmahörande utanför Kalmar län skadades lindrigt i olyckan. En kvinna i 45-årsåldern skadades även hon lindrigt. Kvinnan är hemmahörande på Öland. Ingen skadades så allvarligt att de behövde läggas in på sjukhuset.

I samband med olyckan har polisen fattat misstanke om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

– Den misstänkta har av oklar anledning kört på bakifrån och brustit i sin uppmärksamhet därav misstanke om brott, säger Thomas Lönnqvist.

Bägge bilarna är bärgade från platsen.

Mikael JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons