Annons

Efter omfattande renovering: Nu öppnar Gårdby Kafé & Lanthandel igen

I mitten av september 2017 meddelade ägaren att butiken skulle stängas en period för att genomgå en omfattande renovering. Nu på torsdag, alla hjärtans dag, öppnar åter dörrarna till kaféet.
Gårdby • Publicerad 12 februari 2019
På alla hjärtans dag öppnas dörrarna till Gårdby Kafé & Lanthandel igen efter en lång tids renovering.
På alla hjärtans dag öppnas dörrarna till Gårdby Kafé & Lanthandel igen efter en lång tids renovering.Foto: privat

2006 köpte Marie Persson kaféet och med tre små barn påbörjades livspusslet och renovering av det omtyckta fikastället, 2007 öppnades lanthandeln och kaféet.

Nu har byggnaden fått en ordentlig upprustning både invändigt och utvändigt. Fasaden har fixats i ordning, golven har lagts om, väggar har tapetserats och sprickor i pärlsponten har fogats.

Annons

– Det finns saker kvar att göra, det är ju ett hus som är hundra år gammalt, men nu fokuserar jag på att öppna på torsdag, säger Marie Persson som har skött det mesta av renoveringen på egen hand.

Var det någon speciell tanke med öppning på alla hjärtans dag?

– Nej, det var det egentligen inte. Jag tyckte att det passade bra, det är många som har frågat när det skulle öppnas och nu känner jag mig redo.

Från och med torsdag har alltså Gårdby Kafé och Lanthandel öppet igen, varje dag.

– Jag har hittat en jättegullig tjej som ska börja arbeta här. Hon heter Lisa, och är från Färjestaden. Hon har arbetat i serviceyrken tidigare, säger Marie Persson och tillägger:

–Det ska bli jättekul att få börja träffa mina kunder igen.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons