Annons

Efter dödsolyckan på Ölands djurpark – Arbetsmiljöverket avslutar granskning

Efter dödsolyckan på Ölands djurpark i september i fjol avslutar nu Arbetsmiljöverket sin granskning av djurparken. Myndigheten skriver att parken har kommit till rätta med bristerna myndigheten tidigare påpekat, det rapporterar SVT Nyheter Småland.
Publicerad 12 februari 2023
Myndigheten konstaterade att djurskötaren bland annat saknade en reträttväg vid olyckan.
Myndigheten konstaterade att djurskötaren bland annat saknade en reträttväg vid olyckan.Foto: Maria Wiell

Det var efter inspektioner som Arbetsmiljöverket kritiserade flera brister vid savannstallet, där en djurskötare stångades till döds i september i fjol. Myndigheten konstaterade att djurskötaren bland annat saknade en reträttväg vid olyckan.

Efter inspektionerna krävde arbetsmiljöverket att parken skulle omarbeta skötselinstruktionerna, göra en ny riskbedömning och säkerställa att rutinerna följs.

Nu anser Arbetsmiljöverket att kraven är uppfyllda och ärendet avslutas. Däremot pågår fortfarande en förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons