Annons

Efter 19 år säljer de drömmen – Hoppas konditoriet drivs vidare: ”Guldläge”

Det var en dröm som gick i uppfyllelse när Rosita Odljung och Niklas Pile för 19 år sedan tog över anrika Köpingsviks Konditori. Nu har de beslutat sig för att sälja.
Köpingsvik • Publicerad 28 september 2021
Köpingsviks konditori är till salu, här berättar ägarna om beslutet och framtiden.
Köpingsviks konditori är till salu, här berättar ägarna om beslutet och framtiden.Foto: Svensk fastighetsförmedling

Efter 19 år vid rodret har Rosita Odljung och Niklas Pile bestämt sig för att sälja sitt livsverk Köpingsviks Konditori.

– Vi känner att vi vill testa att göra något annat och vad det blir får framtiden utvisa. Det är bättre någon annan får ta över som kommer med nya idéer, säger Rosita Odljung.

Annons

Köpingsviks konditori har anor från 1940-talet men efter totalrenoveringen 2010 känns huset väldigt fräsch och enligt mäklaren är allting i väldigt gott skick.

Bageriet finns på nedre plan fullt utrustad maskinellt och på markplan finns cafélokalen som har kök med beredningsytor, kakdiskar, diskrum med mera.

På övre plan finns en lägenhet som är 135 kvadratmeter stor med loft, balkong och stor altan åt två håll med bland annat milsvid havsutsikt.

– Vi hoppas att någon annan kan ta vid och förvalta detta vidare. Det är ett guldläge och det finns stora utvecklingsmöjligheter som exempelvis att ha kvällsöppet med öl, vin och mat. Vi har även ritningar på att bygga uthyrningsrum på baksidan. Så det är också en möjlighet.

Ni har inget annat projekt på gång?

– Nej det har vi inte. Vi får se vad vi hittar på, vi är ganska flexibla.

Blir ni kvar i närområdet?

– Vi måste hitta en ny bostad och vi får se var det blir. Men tanken är att vi ska bo kvar på Öland eller i Kalmar.

Hur har det varit att driva konditoriet?

– Det har alltid varit vår dröm att driva ett bageri och konditori så när vi tog över för 19 år sedan så var det en dröm som gick i uppfyllelse. Det har varit en väldigt rolig resa och särskilt att få lära känna alla vår stamkunder.

Annons

– Vi kommer också att sakna våra kollegor mycket. Man jobbar så tätt tillsammans så man blir som en familj.

Köpingsviks Konditori kommer ha öppet i två veckor till och sedan stänger de för säsongen. Till påsken eller sommaren hoppas de har gjort klart med en ny ägare.

– Det lades ut till försäljning igår och vi har redan märkt att intresset är stort. Drömmen är att det blir någon som vill driva det vidare i samma anda. Kanske är det någon som vill byta stadslivet mot fina Köpingsvik?

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons