Annons

Dyrköpt glass efter stort glassbråk: ”Flera slag”

Fick ”fel” glass – då ven både glass och knytnävsslag i luften i ett bråk där den missnöjde kunden nu fått sin dom i det rättsliga efterspelet.
Färjestaden • Publicerad 3 januari 2023 • Uppdaterad 5 januari 2023
Dyrköpt glass för en man i 35-årsåldern.
Dyrköpt glass för en man i 35-årsåldern.Foto: Eva-Katalin

En svalkande glass under en trivsam stund ihop med barn och fru – det önskade (?) scenariot kraschade totalt för småbarnspappan.

Detta då han vid glassinköpet klagade över att han fått glassen i en bägare i stället för i en strut, varpå det uppstod en både hetsig och kladdig dispyt mellan honom som kund och den unge, sommarjobbande glassförsäljaren.

Annons

” NN (kunden) kastade en glass på XX (försäljaren) genom luckan. XX kastade en glass tillbaka på NN”, berättade ett vittne.

Därefter utbröt slagsmål på hamnplanen i Färjestaden, den där varma augustidagen 2021.

”Det var som om de bestämt sig för att bråka utanför vagnen. Han såg att NN utdelade flera slag mot XX”, berättade vittnet.

Eftersom den missnöjde kunden, en man i 35-årsåldern, storleksmässigt var flera nummer större än den unge säljaren hamnade den sistnämnde snabbt i underläge.

Här saknas innehåll

Från domen mot kunden:

”Av slagen fick han (glassförsäljaren) hjärnskakning och hade i huvudvärk i två månader. Han hade också ont i näsan men det försvann efter någon månad.”

I rätten nekade kunden till brott men Kalmar Tingsrätt finner det ställt utom all rimlig tvivel att denne gjort sig skyldig till misshandel av normalgraden.

Påföljden bestäms till dagsböter på totalt 4 000 kronor och mannen ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Dessutom ska han betala 6 000 kronor i skadestånd till den unge killen i glasskiosken.

De båda inblandade är från en och samma ort i länet, på andra sidan bron.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons