Annons

Dom: Fängelse för den man som misshandlade sin sambo och deras bebis

I dag kom domen mot den 26-årige man som åtalades för att ha misshandlat sin sambo och deras sjumånaders son. Han döms till fängelse i två år och fyra månader för grov misshandel, misshandel samt ringa narkotikabrott.
Färjestaden • Publicerad 3 juli 2019
I dag, onsdag, kom domen mot den 26-årige man från Färjestaden som åtalades för att ha misshandlat sin sambo och deras sjumånaders son.
I dag, onsdag, kom domen mot den 26-årige man från Färjestaden som åtalades för att ha misshandlat sin sambo och deras sjumånaders son.

”Det var väldigt många slag och de var hårda. Vid ungefär hälften av slagen hade han handtaget i handen. Hennes huvud slog i väggen flera gånger så hon höll på att svimma. Hon tänkte att hon skulle dö. Hon kände att hennes barn behövde henne. I början av händelseförloppet tryckte NN ner henne” går att läsa i domen från Kalmar tingsrätt, ett mål som har behandlats med förtur.

Misshandeln pågick i flera timmar mellan den 3 till 4 maj i parets gemensamma lägenhet samt utanför deras bostad. Tingsrättens bedömning är att mannen begått gärningen med uppsåt.

Annons

I parets sovrum ska 26-åringen ha tagit struptag runt sambons hals tills hon fått svårt att andas. Han har även sparkat på henne och slagit henne i huvud och ansikte med knytnäve samt med ett tillhygge. I bostadens trapphus ska mannen ha bitit henne i överarmen och slagit henne i huvudet så ett ögonbryn spräckts. Även utomhus fortsatte misshandeln.

Av våldet fick hon bland annat smärta, blödningar, sårskada, bitmärken, bulor, svullnad, ömhet, blåmärken, håravlossning, sprucket ögonbryn, svårighet att andas och svårighet att se. Tingsrätten bedömer brottet som grovt eftersom gärningen varit rent livsfarlig.

”Hennes huvud slog i väggen flera gånger så hon höll på att svimma. Hon tänkte att hon skulle dö.”

Han döms även för att ha misshandlat deras gemensamma son, endast sju månader gammal. Spädbarnet som befann sig i moderns famn fick ta emot upprepade knytnävsslag av mannen samt slag med ett avbrutet dörrhandtag. Av våldet fick pojken smärta, svullnad, överhudsavskrapningar och blåmärken. Dock gör tingsrätten bedömningen att misshandeln mot spädbarnet inte ska bedömas som grov.

Mannen var vid tillfället påverkad av alkohol och narkotika och har varken kunnat förneka eller erkänna brottet.

Åklagarens begäran om utvisning avslogs då tingsrätten gjorde bedömningen att det inte fanns synnerliga skäl att utvisa 26-åringen eftersom han har bott i Sverige i mer än fem år, samt att han ”anses vara helt integrerad i det svenska samhället”.

Påföljden blir fängelse i 2 år och 4 månader och mannen sitter häktad till domen vunnit laga kraft och fängelsestraffet kan verkställas. Utöver fängelsestraffet ska 26-åringen också betala skadestånd till kvinnan och sonen på drygt 108 000 kronor.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons