Annons

Det spirar på Gamla byvägen i Algutsrum

Stenladan i Algutsrum är ett av ställena som håller öppet. Gårdsbutiken brukar vara välbesökt och i gårdsbutiken finns ett stort sortiment.
Algutsrum • Publicerad 9 maj 2024 • Uppdaterad 10 maj 2024
Dill, sparris, rädisor och mycket mer finns i Stenladan i Algutsrum.
Dill, sparris, rädisor och mycket mer finns i Stenladan i Algutsrum.Foto: Stenladan

I gårdsbutiken är det precis som vanligt försäljning av det som odlas på gården och lokalproducerade delikatesser.

– Vädret påverkar ju alltid när det som odlas blir färdigt, men vi hoppas att det finns god tillgång av sparris och rädisor under Öland Spirar, säger Veronica Thernström som äger Stenladan tillsammans med sin man Mikael.

”Vi hoppas att det finns god tillgång av sparris och rädisor under Öland Spirar”
Veronica Thernström
Annons

Till Stenladan kommer Ölandssmeden Urban Fryggegaard för att visa sina smidesalster.

– Han har aldrig deltagit under Öland Spirar tidigare så det blir extra kul. Urban har vid två tillfällen varit med i samband med Ölands Skördefest, säger Veronica.

Nostalgigården Loppis & Antikt mittemot Stenladan har också öppet. Atelje Wallander säljer böcker till förmån för Barncancerfonden, de säljer även torkad chili och salt. På plats finns Karin Karlberg som bland annat tillverkar tygväskor och Anne Skjalholt som gör tavlor och skulpturer. På Byvägen, mittemot Stenladans parkering, pågår plantförsäljning som passar både för trädgård och balkong med blommor, grönsaker, kryddor och örter.

– Jag tror att det kommer vara fler besökare än tidigare år i Algutsrum under Öland Spirar. Helgen sammanfaller ju med Kristi Himmelsfärdshelgen och så är Algutsrum årets Ölandsby, säger Veronica Thernström.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons