Annons

Det räckte inte hela vägen - men pizzabagaren Sofie är nöjd med sin SM-insats

Pizzabagaren Sofie Loirendal från Kaffestugan i Böda tävlade under onsdagen i Pizza-SM i Göteborg. Dessvärre räckte hennes insats inte riktigt till en pallplats, men hon är själv mycket nöjd med sin insats.
Böda • Publicerad 22 september 2022 • Uppdaterad 23 september 2022
Pizza-SM bestod av fem tävlingskategorier: ”Sveriges bästa gourmépizza”, ”Sveriges bästa pizzakock”, ”Dessertpizza”, ”Napolitansk Margarita” och ”Napolitansk klassisk”.
Pizza-SM bestod av fem tävlingskategorier: ”Sveriges bästa gourmépizza”, ”Sveriges bästa pizzakock”, ”Dessertpizza”, ”Napolitansk Margarita” och ”Napolitansk klassisk”.Foto: Privat

Efter att ha tagit hem ett förstapris under Smålands Pizzamästerskap förra året bestämde sig Sofie Loirendal från Kaffestugan i Böda att tävla vid Pizza-SM i Göteborg.

Det blev en lång tävlingsdag för Sofie. Från en platsregistrering klockan 9 på förmiddagen, till prisutdelning klockan 18.

”Jag hade inte kunnat gjort det bättre och jag är nöjd med min insats”
Sofie Loirendal
Annons

– Jag skulle ha bakat min pizza vid fyra, men det var väl snarare vid fem-tiden. Så en heldag med att vänta på att baka en pizza, säger hon och skrattar.

Sofie tävlade i kategorin ”Klassisk napolitansk”, och bakade sin pizzadeg på Ölandsvete. Pizzatoppingen bestod bland annat av rådjur, kantareller och lingon – samt en egen lokalplockad szechuanpeppar.

– Det var en väldigt speciell kombination tyckte jag. Min idé med tävlingsbidraget var precis som när vi tävlade i Småland att försöka lyfta det lokala här runt Böda.

Här saknas innehåll

Med ett drygt 30-tal medverkande under dagen utgjorde Sofie 50 procent av den kvinnliga kvoten, med endast två tävlande tjejer. ”Det är ganska ovanligt med tjejer i de här sammanhangen".
Med ett drygt 30-tal medverkande under dagen utgjorde Sofie 50 procent av den kvinnliga kvoten, med endast två tävlande tjejer. ”Det är ganska ovanligt med tjejer i de här sammanhangen".Foto: Privat

Dessvärre räckte det inte till en pallplats.

– Det är såklart lite tråkigt. Juryn satt och åt pizza hela dagen, så när det väl var våran tur hade de ätit ganska många, skrattar Sofie.

– Men det var roligt och det känns jättebra. Degen klarade färden till Göteborg bra och alla andra moment gick bra. Jag hade inte kunnat gjort det bättre och jag är nöjd med min insats. Det passade kanske inte juryn i smaken helt enkelt.

Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons