Annons

Det kryllar av småkryp i Ventlinge

Torsdagen den 19 juli slår majslabyrinten upp porten under världsarvsveckan. Gå in i labyrinten och se de utställda konstverken och om ni lyckas ta er ut får barnen möjlighet att skapa småkryp.
Ventlinge • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 11 juli 2018
Från tidigare år när Theo Jansson hjälper barnen skapa sina egna konstverk.
Från tidigare år när Theo Jansson hjälper barnen skapa sina egna konstverk.Foto: Emma Rydnér

Under världsarvsveckan är det småkryp som står på schemat för barnen. Under torsdag, fredag och lördag kan man besöka Majslabyrinten i Ventlinge som öppnas upp igen för säsongen. Theo Jansson och Marcus Delvig låter barnen gå in i labyrinten och sedan börja skapa småkryp av trä och andra tillbehör.

– Jag tror de inspireras av vad vi har i labyrinten. De får först gå in i labyrinten och sen komma tillbaka och göra småkryp verkstaden. De tycker de är jättekul, säger Theo Jansson som tillsammans med Marcus Delvig kommer vara på plats för att hjälpa barnen såga ut sina kryp.

Annons

Det är femte året i rad som barnen får chans att skapa och de senaste åren har temat varit småkryp. Tidigare år har det gjorts allt från fjärilar, fåglar och någon liten myra.

– Barnen tycker de är jättekul att göra någon äcklig spindel, säger Theo Jansson.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons