Annons

Det händer i Sjöstugan

Allt sedan starten i ny regi den första juli i år har det varit full fart i Sjöstugan. Då tog Annelie Dahlberg och Therese Franck över driften och startade café. Under sommaren var det fullt upp hela tiden men eftersom de vill hålla farten uppe även under lågsäsong gäller det att hitta på aktiviteter.
Borgholm • Publicerad 9 november 2018
Annelie Dahlberg driver Café Sjöstugan tillsammans med Therese Franck sedan den första juli och de har många idéer till olika aktiviteter för att hålla stället levande och igång även under lågsäsong.
Annelie Dahlberg driver Café Sjöstugan tillsammans med Therese Franck sedan den första juli och de har många idéer till olika aktiviteter för att hålla stället levande och igång även under lågsäsong.Foto: Carin Svensson

- Från tidig vår till sen höst hoppas vi att vi kan hålla igång, under vintern kan det bli svårt att få upp värmen i stugan, säger Annelie.

Främst hoppas hon nu på att kunna ha öppet till och med första advent, eventuellt även till andra advent om vädret tillåter.

Annons

Hittills efter sommaren har det arrangerats en lång rad aktiviteter på Café Sjöstugan, bland annat söndagspromenader med frågesport, loppisar, musikkvällar, hudvårdskväll, kakbufféer, höstlovsmys, höstlovspyssel samt nåltovning och melodikrysslösning.

– Vi har också kontakt med Ölands ryttarförening för att kunna ha lotteritillstånd och arrangera tips- och bingopromenader och hitta på gemensamma aktiviteter.

Annelie och Therese har många idéer och planer, bland annat att kunna ha dagar där ryttarföreningen deltar med några hästar i samband med tipspromenad och korvgrillning. Framåt sommaren tänker de att det kan bli musikkvällar och även ett dansgolv finns med i planerna.

– Vi vill ju att det ska vara något här i Sjöstugan och det ligger ju dessutom bra till, säger Annelie.

En av de återkommande aktiviteterna är nåltovning. Lotta Elmqvist som själv har hållit på med nåltovning i tolv år håller i sammankomsterna och tar med det material som behövs samt lär ut hur det ska göras. I söndags var det nåltovningsträff för femte gången.

– Det är mycket lättare än jag trodde, säger Maja Hallberg som provar för första gången tillsammans med sin mamma, Lena Hallberg.

– Och det är jätteroligt, det här kommer vi att göra fler gånger, säger Lena.

Annelie och Therese ser nu fram emot helgen då det uppskattade nykomna evenemanget ”Melodikryss med kafferep” återkommer. Och på söndag blir det återigen tipspromenad men också chans att fira pappor med fars dags-fika som dukas upp i caféet.

Maja och Lena Hallberg provade nåltovning för första gången och tyckte att det var både lätt och roligt.
Maja och Lena Hallberg provade nåltovning för första gången och tyckte att det var både lätt och roligt.Foto: Carin Svensson
Ett nåltovat hjärta skapat av Maja Hallberg.
Ett nåltovat hjärta skapat av Maja Hallberg.Foto: Carin Svensson
Gunilla Sagemark har nåltovat även tidigare och i söndags blev det en tomte.
Gunilla Sagemark har nåltovat även tidigare och i söndags blev det en tomte.Foto: Carin Svensson
Lotta Elmqvist håller i nåltovningssammankomsterna på Café Sjöstugan.
Lotta Elmqvist håller i nåltovningssammankomsterna på Café Sjöstugan.Foto: Carin Svensson
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons