Annons

Då upphävs eldningsförbudet på Öland

Länsstyrelsen har i samråd med kommunerna valt att upphäva eldningsförbudet på Öland, som har funnits sedan den 21 juni.
ÖLAND • Publicerad 18 juli 2019
På fredag upphävs eldningsförbudet.
På fredag upphävs eldningsförbudet.Foto: ARKIV

Sedan den 21 juni har samtliga kommuner i Kalmar län haft eldningsförbud. Men i samråd med länets kommuner har länsstyrelsen beslutat att upphäva förbudet i majoriteten av kommunerna, inklusive de båda Ölandskommunerna.

– Lokalt kan det dock förekomma högre brandriskvärden. Därför är det viktigt att allmänheten är fortsatt mycket försiktig vid eldning i skog och mark. Eldning måste ske säkert oavsett om det råder i eldnings förbud eller inte, skriver länsstyrelsen.

Annons

De uppmanar också allmänheten att följa myndigheternas och medias kanaler då brandrisken följs dag för dag och det kan finnas behov av att åter igen införa eldningsförbud.

Det innebär att det enbart är Torsås, Emmaboda och Nybro som även i fortsättningen har eldningsförbud i länet.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons