Annons

Då stängs vattnet av i öländska byn: ”Tänk på det här” – ”Starta inte…”

Hög tid att tappa upp vatten för behov innan vattnet stängs av i öländska samhället!
– Öppna kranen försiktigt - det kan finnas luft i ledningarna på morgonen efter, skriver Mörbylånga kommun om läget i Skogsby efter insatsen.
Mörbylånga kommun • Publicerad 26 oktober 2021
Vattenavstängning i Skogsby.
Vattenavstängning i Skogsby.Foto: Montage Magnus Anderberg, Google maps

Det är en planerad vattenavstängning som ska genomföras onsdagen 27 oktober för abonnenter i Skogsby, från kyrkan till och med Idungatan.

”Vattnet stängs av kl. 20.00 och vattenförsörjningen påverkas under kvällen. Avstängningen beror på arbete med ledningsförnyelse", skriver Mörbylånga kommun.

Annons

Innan dess påtalar kommunen att man ska tänk på att ”tappa upp vatten för husbehov” och ”starta inte disk- och tvättmaskiner” samt att låta kranarna vara stängda som vanligt.

Efter avstängningen:

"Öppna kranen försiktigt – det kan finnas luft i ledningarna på morgonen efter”

"Låt vattnet rinna en stund tills det blir klart. Om vattnet är missfärgat efter avstängningen kan det bero på att det blandas med luft eller med rost i ledningar. Missfärgningen är inte farlig. Det kan vara bra att vänta med vittvätt direkt efter avstängningen.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons