Annons

Covid-19: Ytterligare dödsfall – Rekordmånga smittade senaste dygnet

Det senaste dygnet har ytterligare en person dött med covid-19 och 341 personer har bekräftats smittade i länet, vilket är den högsta dygnssiffran hittills.
Öland • Publicerad 9 april 2021
341 personer från länet har bekräftats smittade med covid-19 det senaste dygnet.
341 personer från länet har bekräftats smittade med covid-19 det senaste dygnet.Foto: Arkiv

Ytterligare en person från länet med covid-19 har dött det senaste dygnet. Det handlar om en 90-årig man. Det innebär att 122 personer med covid-19 har avlidit på länets sjukhus under coronapandemin.

Idag är 47 personer inlagda på sjukhus i länet och sex av dem behöver intensivvård varav fyra med respirator, det är en ökning från igår.

Annons

Dagens siffror från Region Kalmar län visar att 341 personer från länet har bekräftats smittade i covid-19 det senaste dygnet. Det är en ny rekordnotering, det tidigare var på 241 personer på ett dygn. Anledningen till det kan vara statistikens eftersläpningar, och att påskens provtagningar syns i dagens statistik

På Öland handlar det om 23 personer vilket är en rejäl ökning från igår. Fem av dem är från Borgholms kommun och 18 personer är från Mörbylånga kommun.

Totalt har Öland haft 1 084 fall sedan pandemin startade, Mörbylånga kommun har haft 726 fall och Borgholms kommun 358 fall. I länet handlar det om 15 068 fall.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons