Annons

Covid-19: Varnar för spridning av nya virusvarianten

Uppmanar ölänningarna att fortsätta testa sig vid minsta symtom.
Borgholm • Publicerad 3 februari 2021
Region Kalmar uppmanar invånarna i länet att fortsätta testa sig vid minsta symtom.
Region Kalmar uppmanar invånarna i länet att fortsätta testa sig vid minsta symtom.

Folkhälsomyndigheten varnar för spridning av den brittiska varianten av coronaviruset i Sverige. Preliminära resultat från en omfattande kontroll visar att andelen var ungefär tio procent av de positiva proverna.

Nuvarande kunskapsläget tyder på att smittsamheten av den brittiska varianten är högre än för övriga virusvarianter, men det är oklart om den orsakar allvarligare sjukdom.

Annons

Den 25 januari upptäcktes första fallet av det brittiska viruset i Kalmar län hos en invånare som nyligen varit i Storbritannien.

– Det var en tidsfråga innan vi skulle få vårt första bekräftade fall i länet. I det här fallet bedömer vi att smittkedjan brutits utifrån det som hittills framkommit i smittspårningen. Det finns naturligtvis en oro för att fler fall kommer att upptäckas i länet, sa smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande.

Region Kalmar uppmanar på sin Facebook-sida att det är viktigt att fortsätta provta sig för covid-19 vid symtom och följa de allmänna råden som finns för att skydda oss och andra.

”Undvik onödiga kontakter och resor, jobba hemifrån när det är möjligt, stanna hemma och provta dig även vid lindriga symtom”, skriver de också.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons