1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Covid-19: 55-åring utan kända sjukdomar har avlidit

Ytterligare två personer har avlidit i covid-19 i länet. Det rör sig om två män som båda vårdats på Länssjukhuset i Kalmar. En av dem är en 55-årig man som sedan tidigare var till synes helt frisk.
Ytterligare två personer i Kalmar län döda i covid-19.
Foto: Pressbilder

Två personer till i Kalmar län har avlidit i covid-19 i länet. Det ena fallet gäller en multisjuk man i 75-årsåldern, det andra en man i 55-årsåldern som låg på intensivvårdsavdelningen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Den yngre mannen var vad vi vet fullt frisk utan någon underliggande sjukdom. Detta visar att även om det är ovanligt kan covid-19 vara en allvarlig sjukdom för personer som inte tillhör någon känd riskgrupp, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund vid Länssjukhuset i Kalmar.

De två dödsfallen är de första inom slutenvården i länet. Tidigare dödsfall i länet har skett på särskilt boende och de som avlidit har varit i hög ålder och fysiskt sköra.

Totalt har hittills 55 person bekräftats smittade i Kalmar län. Totalt vårdades 23 personer på måndagen vid länets sjukhus, varav tre personer på intensivvårdsavdelning.

Merparten av dem var inlagda på Länssjukhuset i Kalmar - 22 patienter. På Västerviks sjukhus vårdades en patient på vanlig vårdavdelning.

Fem personer har avlidit i Kalmar län som en följd av covid-19. Tre av dem med bekräftad smitta, två med tydliga symtom på covid-19.

Läs mer

Öland

Dagens ros

Tack

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Rånet mot ICA i Böda

Efter rånet: ”Tack för ert stöd”

Ica i Böda har öppnat igen.

Öland

Mordbranden: Misstänkt begärs omhäktad

19-åringen från Mellansverige som sitter häktad för den anlagda branden i Färjestaden för tre veckor sedan begärs under tisdagen bli omhäktad.

Öland

Sommarlov hos mormor på Öland

”Vad ska vi göra idag?” Den frågan brukar vanliga år ge mängder av förslag, då det alltid finns något att sysselsätta sig med hos mormor.

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt