Annons

Covid-19: 55-åring utan kända sjukdomar har avlidit

Ytterligare två personer har avlidit i covid-19 i länet. Det rör sig om två män som båda vårdats på Länssjukhuset i Kalmar. En av dem är en 55-årig man som sedan tidigare var till synes helt frisk.
Kalmar län • Publicerad 6 april 2020
Ytterligare två personer i Kalmar län döda i covid-19.
Ytterligare två personer i Kalmar län döda i covid-19.Foto: Pressbilder

Två personer till i Kalmar län har avlidit i covid-19 i länet. Det ena fallet gäller en multisjuk man i 75-årsåldern, det andra en man i 55-årsåldern som låg på intensivvårdsavdelningen.

– Den yngre mannen var vad vi vet fullt frisk utan någon underliggande sjukdom. Detta visar att även om det är ovanligt kan covid-19 vara en allvarlig sjukdom för personer som inte tillhör någon känd riskgrupp, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund vid Länssjukhuset i Kalmar.

Annons

De två dödsfallen är de första inom slutenvården i länet. Tidigare dödsfall i länet har skett på särskilt boende och de som avlidit har varit i hög ålder och fysiskt sköra.

Totalt har hittills 55 person bekräftats smittade i Kalmar län. Totalt vårdades 23 personer på måndagen vid länets sjukhus, varav tre personer på intensivvårdsavdelning.

Merparten av dem var inlagda på Länssjukhuset i Kalmar - 22 patienter. På Västerviks sjukhus vårdades en patient på vanlig vårdavdelning.

Fem personer har avlidit i Kalmar län som en följd av covid-19. Tre av dem med bekräftad smitta, två med tydliga symtom på covid-19.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons