Annons

Covid-19: Samhällsspridning i hela Kalmar län - ett nytt dödsfall

Ytterligare en person har avlidit i covid-19 på Länssjukhuset i Kalmar. Det rör sig om en man i 80-årsåldern med bakomliggande sjukdom. Region Kalmar bedömer även att det finns samhällsspridning i hela Kalmar län.
Kalmar län • Publicerad 14 april 2020
Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin bedömer att det finns samhällsspridning av covid-19 i hela Kalmar län.
Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin bedömer att det finns samhällsspridning av covid-19 i hela Kalmar län.

Hittills har fem personer med bekräftad smitta avlidit i Kalmar län, utöver det finns också flera dödsfall som med stor sannolikhet också beror på covid-19.

På tisdagen var totalt 25 personer inlagda på Länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus med konstaterad covid-19. Sju av dem vårdades också på intensivvårdsavdelning. Under påskhelgen togs en patient från Region Sörmland emot för vård i länet och ytterligare en patient anlände på tisdagen.

Annons

Totalt har 80 personer i Kalmar län konstaterats med covid-19 av de knappt 900 tester som skett. Med en stadig ökning av bekräftade fall gör också smittskyddsläkaren en ny bedömning av omfattningen av samhällsspridning av det nya coronaviruset.

– Nu är det inte bara i enskilda kommuner man kan tala om samhällsspridning. Det gäller hela Kalmar län, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons