Annons

Covid 19: ”För tidigt att säga att faran är över”

Regionstyrelsens ledamöter fick på onsdagen en ordentlig genomgång kring pandemin och den pågående vaccinationskampanjen.
Kalmar • Publicerad 10 februari 2021
13 131 personer i länet har fått en första dos mot covid-19.
13 131 personer i länet har fått en första dos mot covid-19.Foto: Inside Creative House

Både smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin och vaccinsamordnare Marie Ragnarsson deltog vid sammanträdet.

Lisa Labbé Sandelin pekade på de senaste veckornas nedgång både av bekräftat smittade i länet och antal inlagda på sjukhus. Men menade samtidigt att det är för tidigt att säga att faran är över då andra regioner i landet hamnat på en platå eller till och med har en ökning.

Av Marie Ragnarssons redovisning framgick att fram till måndagen 8 februari hade 15 015 doser getts i Kalmar län. 13 131 hade fått en första dos och 1 884 också en andra. Regionen står just nu i startgropen för att inleda vaccinationerna av fas 2, det vill säga invånare födda 1956 och tidigare och personer som går på dialys eller är transplanterade samt personer i dessa personers hushåll. Brev kommer att gå ut till de som är över 80 år nästa vecka med instruktioner på hur de bokar sin vaccination. Denna grupp kommer att börja vaccineras i början av mars..

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons