GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Covid-19: Fler vaccinationstider den här veckan

Vaccinleveranserna till länet ökar den här veckan. Det innebär att det kommer finns fler bokningsbara tider än vad det har kunnat göra på länge.
Kalmar län • Publicerad 8 juni 2021
Region Kalmar län meddelar att den här veckan ökar vaccinleveranserna.
Region Kalmar län meddelar att den här veckan ökar vaccinleveranserna.
Foto: South_agency

Region Kalmar län meddelar att den här veckan ökar vaccinleveranserna. Det innebär att de under tisdagskvällen kommer lägga ut fler bokningsbara tider än vad de har kunnat göra på mycket länge.

– Flest tider kommer att finnas på vaccinationscentralerna i Kalmar, Västervik, Oskarshamn och Borgholm, men det kommer också att finnas tider på de hälsocentraler och hälsovalsenheter som vaccinerar. Även nästkommande veckor kommer det att levereras stora mängder vaccin, säger Caroline Richardsson, kommunikatör på regionen.

Bokningen är likt tidigare öppen för den som är född 1971 eller tidigare, eller tillhör riskgrupp. Det snabbaste sättet att boka en tid är på www.1177.se. Nya tider fylls på en gång i veckan.

Inom kort kommer de att öppna bokningsmöjligheten för de som är mellan 40-49 år (född 1981 eller tidigare).

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.