Annons

Camping drog tillbaka stämningen mot Petra: ”Det har förstört så otroligt mycket”

Efter lång tids kamp kan familjen andas ut och förhoppningsvis få en stressfri jul. Böda Riviera har dragit tillbaka stämningsansökan mot i alla fall en tidigare gäst.
Böda • Publicerad 21 november 2022 • Uppdaterad 30 november 2022
Petra Andersson och Thomas Söder från Surahammar stämdes av den öländska campingen för påstått avtalsbrott. Nu har campingen dragit tillbaka stämningen.
Petra Andersson och Thomas Söder från Surahammar stämdes av den öländska campingen för påstått avtalsbrott. Nu har campingen dragit tillbaka stämningen.

Ett antal tidigare säsongsgäster på campingen Böda Riviera har stämts för påstådda avtalsbrott, vilket Ölandsbladet har skrivit om i flera artiklar under året.

Även om flera stämda säger sig ha gjort allt rätt och att campingens krav är grundlösa, så har vissa valt att göra upp i godo – för att slippa huvudförhandling och riskera ännu högre omkostnader.

Annons

Andra har tagit upp kampen mot campingen, som Petra Andersson i Surahammar. En kamp hon nu vunnit. Nyligen drog Böda Riviera tillbaka stämningsansökan.

– Så skönt att få släppa det här till jul. Nu får vi hoppas att vi kan lägga det här bakom oss, säger Petra som tillsammans med sambon Thomas Söder var säsongare på Böda Riviera under åtta somrar.

Thomas Söder vid parets säsongsplats, innan den sades upp och alla problem startade.
Thomas Söder vid parets säsongsplats, innan den sades upp och alla problem startade.Foto: Privat

2020 sade paret upp sin plats, vilket Vestmanlands Läns Tidning var först att skriva om. Trots det började kravbrev för säsongsavgift 2021 dyka upp.

Vid påpekanden om att platsen sagts upp menade campingen istället att paret inte hade återställt platsen och tagit bort sina grejer, och att avtalet därmed förlängts automatiskt – att man inte kunnat hyra ut platsen och förlorat pengar.

När paret vägrade betala lämnade Böda Riviera in en stämningsansökan till Västmanlands tingsrätt.

Men Petra Andersson tänkte inte ge upp så lätt. Hon samlade ihop så mycket bevis för sin sak hon kunde finna och skickade in till rätten. Där fanns bland annat mejl- och sms-konversationer med campingen angående uppsägningen.

– Vi fick även hjälp med ta bilder på campingen som visade att de inte hade förlorat några pengar på oss, för platsen hyrdes ut igen, berättar Petra för Ölandsbladet.

Ett av flera foton från campingen efter att Petra och Tomas sagt upp sin säsongsplats, som de menar visar att platsen hyrdes ut igen, trots att campingen påstod att så inte skett. I vänster syns högen med trätrall som låg kvar, och som campingen menade hindrade andra från att bo där.
Ett av flera foton från campingen efter att Petra och Tomas sagt upp sin säsongsplats, som de menar visar att platsen hyrdes ut igen, trots att campingen påstod att så inte skett. I vänster syns högen med trätrall som låg kvar, och som campingen menade hindrade andra från att bo där.Foto: Privat

Men hon nöjde sig inte med det utan lokaliserade och kontaktade även en tidigare platschef på campingen, som bekräftade både uppsägningen av platsen och att den hade hyrts ut igen.

Petras arbete verkar ha gett lön för mödan.

Den 3 oktober meddelade Advokatfirman Schumacher & Co, som hanterar alla stämningar åt Böda Riviera, via mejl till Västmanlands tingsrätt:

Annons

”Såsom ombud för Böda Riviera AB i rubricerat mål får jag meddela att efter övervägande återkallar Böda Riviera AB målet för det fall var part står sina egna rättegångskostnader.”

Till VLT har Böda Rivieras ägare Rickard Hallström tidigare sagt att Petra Andersson kommer med felaktiga påståenden. ”Skulle vi vara det minsta tveksamma, driver vi inte saken”, var beskedet då. Så återkallelsen förvånade henne.

– Det var så kortfattat så jag var tvungen att fråga min jurist; Vad menar han egentligen? ”De drar tillbaka stämningen”, svarade hon!

Advokat Clas Schumacher vill inte närmare gå in på hur man resonerat, men skriver i ett mejl till Ölandsbladet: ”Jag har gjort en processuell bedömning och kommit fram till att vi ska återkalla. Finns förutsättningar för att återkalla, skall man självklart göra det. Finns inte detta hade jag säkert gjort en annan bedömning och då drivit saken vidare”.

Den 9 november togs slutligt beslut om att målet skrivs av från vidare handläggning.

– Nu känns det väldigt bra. Det här har förstört så otroligt mycket och jag har fått ägna så mycket tid åt att leta efter bevis och efter folk som kan hjälpa oss, säger Petra lättat.

Har ni varit tillbaka på Öland efter sommaren 2020?

– Nej, vi har hållit oss därifrån. Vi har hittat en ny camping bara någon timmes bilväg hemifrån.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons