Annons

Byggnad nedbrunnen efter åsknedslag

18.20 kom larm om brand i byggnad på Folkeslunda bygata på östra Öland. Räddningstjänsten prioriterade arbetet med att förhindra spridning till boningshus.
Folkeslunda • Publicerad 6 augusti 2023 • Uppdaterad 7 augusti 2023
Den övertända villan i Folkeslunda fick brinna ner till grunden då räddningstjänsten tvingades prioritera att elden inte skulle spridas till boningshuset bredvid.
Den övertända villan i Folkeslunda fick brinna ner till grunden då räddningstjänsten tvingades prioritera att elden inte skulle spridas till boningshuset bredvid.Foto: Privat

Uppföljning:

Brand hade brutit ut i en sidobyggnad till ett bostadshus på Folkeslunda bygata då Räddningstjänsten fick larmet kl 18.20.

Orsaken till branden ska vara ett åsknedslag som en granne kan berätta om.

– Det är inte boningshuset som brinner utan en villa på cirka 100 kvadratmeter som ligger bredvid, säger Viktoria Björkman vid Trygghets- och larmcentralen vid 19.30-tiden.

På grund av den hårda, nordliga vinden finns det en klar spridningsrisk till boningshuset omkring 5 meter från den brinnande byggnaden.

Räddningstjänsten arbetar med att förhindra spridning och låter den branddrabbade byggnaden brinna ner.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons