Annons

Bygatan i Bläsinge sjuder av liv

Bläsinge ligger i Norra Möckleby socken på sydöstra Öland - 15 kilometer från Färjestaden och tre mil från Kalmar.
Bläsinge • Publicerad 28 september 2023
Det finns mycket vid Bläsinge bygata under skördefesten.
Det finns mycket vid Bläsinge bygata under skördefesten.Foto: Privat

Under Ölands Skördefest visas måleri i akryl, olja och akvarell, möbelkonst och återbruk. Det finns hantverk i ull, keramik och skulpturutställning i brons. På fredagskvällen visas Rymdepos, en magisk och fantasieggande ljusinstallation.

Fårvallning väntar under lördagen.
Fårvallning väntar under lördagen.Foto: Privat

Under lördagen anordnas fårvallning två gånger under eftermiddagen och det finns fårskinn till försäljning. För den som vill så går det att prova didgeridoo, ett uråldrigt australiskt blåsinstrument. Det är traditionellt spelat av aboriginerna och består av ett långt trärör.

”Det gäller att välja den snyggaste pumpan att ta med hem”
Jeanette Björkman
Annons

Dessutom är det visning av tändkulemotorer.

– Under skördefesten sjuder det av liv i bygatan och det gäller att välja den snyggaste pumpan att ta med hem, säger Jeanette Björkman.

Längs Bläsinge bygata finns lokalt odlade grönsaker, pumpor och annat att köpa med hem och det finns även hembakat bröd och kakor. Vill man äta eller fika på plats så finns den möjligheten för att få ny energi och orka skördefesta vidare.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons