Annons

Bubbel och skytte när föreningen firade 60 år

Under lördagen firade Nordölands Jaktskytteklubb i Böda 60 år. Födelsedagskalaset gick av stapeln på Böda skjutbana där både bubbel, korvgrillning och lerduveskytte stod på schemat.
Publicerad 24 september 2023 • Uppdaterad 25 september 2023
En av tårtorna gjorda på kaffestugan i Böda.
En av tårtorna gjorda på kaffestugan i Böda.Foto: Katja Ingeman

Det är en glad Katja Ingeman från Nordölands Jaktskytteklubb som Ölandsbladet når på söndagsmorgonen, dagen efter föreningens 60 årsjubileum.

– Vi hade det så trevligt igår, det var verkligen lyckat. Det var fint väder och bra ordnat. Vi var väl ett 40-tal på plats, säger Katja Ingeman, som varit evenemangsansvarig för firandet.

Matilda vid 22-banan och skjuter på den lilla älgen.
Matilda vid 22-banan och skjuter på den lilla älgen.Foto: Katja Ingeman
Annons

Föreningen, som bytte namn i år, består av omkring 200 medlemmar och samlas ofta på Böda skjutbana för att träna på skytte. Och såklart så bestod även födelsedagskalaset av skytte i olika former.

– Vi testade på sporting igår, det var jätteroligt. Man skjuter lerduvor efter schema. Ordförande Lasse Karlsson och ledamoten Nicklas Andersson hade med sig tre kastare från skjutbanan i Algutrum. Ja, sen fick barn som var på plats också testa på att skjuta med mindre klass fyra vapen. Det var många glada barn där.

Efter bubbel och tårta fick föreningen inviga födelsedagspresenten: En nygammal älgholk som tidigare stått utanför Löttorpshallen och agerat fiskebod. Presenten kom ifrån Roger Eklöf.

Roger Eklöf täcker av tackskylten, till vänster Lasse Karlsson, ordförande.
Roger Eklöf täcker av tackskylten, till vänster Lasse Karlsson, ordförande.Foto: Katja Ingeman

Nu är 60-årsfesten över. Hur kommer ni fira 120-årsdagen?

– Då hoppas jag att vi har en elektronisk älg, fler kastare och många fler aktiva ungdomar, det saknar vi. Sedan hade det ju varit trevligt att utbilda i jägarexamen, det gjorde vi på 70-talet. Jan Guillou tog jägarexamen hos oss.

bild 1/4
Föreningen firade 60 år.
Bubbel och tal i början av firandet.
Föreningen firade 60 år.
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons