Annons

Brott i veckan: ”Övningskörningen” – Sönderslagna bilen – Påkörda älgen – Fejk-assistansen

Vi sammanfattar lite av vad polisen haft att hantera på Öland senaste veckan.
Öland • Publicerad 4 februari 2024

Förra helgen var det bland annat en kvinna som var ute och körde bil utanför Borgholm – utan körkort visade det sig när polisen stoppade henne. Hon sa sig vilja ”testa att köra när det var mörkt ute”:

Däremot blev det nog ingen bilkörning för mannen utanför Mörbylånga som upptäckte att hans bil fått alla rutor utom en sönderslagna under natten:

Annons

Vi fortsätter på trafikspåret, med en twist. Polisen stod nämligen i centrala Borgholm och kontrollerade biltrafiken, då en narkotikapåverkad man hade oturen(?) att kliva ut från huset intill och väcka patrullens intresse:

Och en skadad älg som upptäcktes vid 136:an tros ha blivit påkörd av ett fordon vars förare låtit bli att anmäla händelsen, så det var ren tur att eftersöksjägare kunde lokalisera och avliva det stackars djuret:

Slutligen ett brott med några år på nacken, men där den skyldige nu fått sin dom. Det gäller den öländska kvinna som lurade till sig drygt 800 000 kronor från Försäkringskassan, genom att rapportera in tid som hon och andra personliga assistenter påstods ha arbetat med hennes dotter – trots att dottern hade flyttat från ön för länge sen:

Här saknas innehåll

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons