Annons

Brott i veckan: Knarkande idrottsprofil - Dyrt snatteri - Blåst engelsman - Trakasserier mot ex-frun

Ny vecka, nya brott. Vi sammanfattar en del av det som polisen har fått hantera på Öland den senaste veckan.
Öland • Publicerad 11 februari 2024 • Uppdaterad 12 februari 2024
Brott i veckan.
Brott i veckan.Foto: Arkiv

17 december förra året blev ölänningen, som är omskriven idrottare på Öland, påkommen av polis på Larmtorget i Kalmar med kokain. Han får ett strafföreläggande av åklagarkammaren.

Dyrt blev det för den öländska kvinnan som blev påkommen på City Gross i Kalmar, med att fylla handväskan med kattmat och skönhetsprodukter för 290 kronor. Domen blev ringa stöld och 4 300 kronor i böter.

Annons

En husägare i Mörbylånga drabbades av ett inbrott förra helgen. Tjuven bröt upp ett fönster och vände sedan upp och ner på inredningen i jakten på värdesaker.

En ölänning misstänks för brott efter att ha blåst en engelsman på 900 pund. Britten köpte en dator via en annons på Facebook men den kom aldrig. Nu misstänks ölänningen för bedrägeri.

23-åringen åtalades i december för misshandel, skadegörelse, ringa misshandel och barnfridsbrott efter att bland annat ha misshandlat sin ex-fru. Nu är han återigen häktad, misstänkt för att ha brutit mot kontaktförbudet till ex-frun vid fem tillfällen.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons