Annons

Bröllop utan krångel: Passa på när det blir drop in-vigsel på slottet

Som ett bidrag till Öland Spirar och alla giftaslystna par, erbjuder Borgholms kommun och Svenska kyrkan möjlighet till drop-in vigsel lördagen den 11 maj på Borgholms slott.
Borgholm • Publicerad 4 maj 2024
Snart är det återigen dags för drop in-bröllop på Borgholms slott.
Snart är det återigen dags för drop in-bröllop på Borgholms slott.Foto: Alexander Hall

Under dagen är det möjligt att välja mellan att viga sig kyrkligt eller borgerligt.

– Det finns präst och en ”pop-up-pastorsexpedition” på Borgholms slott under dagen. Vi finns tillgängliga för samtal och kyrklig vigsel, säger kommunikatören Anna Fendin Ahlström, från Norra Ölands pastorat. Hon påminner också om att giltig hindersprövning måste tas med i pappersform, för att kunna genomföra den kyrkliga vigseln.

Annons

För den borgerliga vigseln finns vigselförrättare också på plats, vigseln bokas i Borgholms kommuns e-tjänst på deras hemsida. Där bifogas hindersprövning och vigselbevis så det är endast legitimation som behöver tas med till slottet.

”Den unika och vackra miljön på Borgholms Slott är perfekt för er ceremoni”
Tommy Josefsson, slottschef

– Vi vill minnas att det var 12 par förra året och det verkar bli ungefär samma i år, säger Clara Hoogland, chef kommunikation och servicecenter.

Ansökan om hindersprövning och vigselintyg fås via Skatteverkets hemsida.

– Den unika och vackra miljön på Borgholms Slott är perfekt för er ceremoni. Brudpar och eventuella vittnen går in gratis på slottet, medan bröllopsgäster betalar inträde. Har ni inga vittnen med er så ordnar vi det, jag kommer själv kunna bistå som vittne, dagen till ära, säger slottschef Tommy Josefsson.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons