Annons

Brasseriet slår på stort: Vill höja pulsen i staden – ”Kan inte fylla Strands skor men ska göra vad vi kan”

Sommarstrands nedläggning skapar ett tomrum i Borgholms nattliv. Nu ska Brasseriet göra vad de kan för att bidra till ökad feststämning. De kommer att ha mellan 40 och 50 spelningar och satsar på after beach.
Borgholm • Publicerad 17 februari 2022 • Uppdaterad 4 april 2022
Restaurangen Brasserie Tack o Bock satsar stort på livemusik i sommar med 40 till 50 spelningar på kvällar och after beach.
Restaurangen Brasserie Tack o Bock satsar stort på livemusik i sommar med 40 till 50 spelningar på kvällar och after beach.Foto: Pressbild

– Det var mycket agg och besvikelse som riktades mot Strand efter beskedet på sociala medier men inga lovord eller tack för alla dessa år. Det är synd för de har betytt mycket för Borgholm, säger Robin Jansson, som driver Brasseriet, och fortsätter:

– Men det är tråkigt för de har varit väldigt viktiga för Borgholm. Många ungdomar har blivit förälskade i Öland tack vare dom och det har varit bidragande till att de sedan har köpt hus här när de blivit äldre.

Annons

Han är orolig för att Borgholm och hela Öland kommer att tappa på sikt om det inte erbjuds fest för ungdomarna på sommaren.

– Risken är att de istället drar till Smögen eller Visby och då tappar vi dom kanske för alltid. Nu i sommar riskerar det att inte bli någon nattklubb här om inte Borgholm 11:2 kör igång.

Hans dröm är att ta över Robinson Crusoe.

– Jag skulle vilja köra nattklubb där och de vet om mitt intresse men än så länge är det bara en dröm.

Tills dess kommer de att göra vad de kan på Brasseriet för att höja partystämningen i staden. De har planerat in mellan 40 och 50 spelningar i sommar där de flesta kommer att äga rum kvällstid. Men de kommer även att satsa fullt ut på after beach, något de smygstartade med förra sommaren med gott resultat. Inledningsvis blir det lördagar men det kan även bli söndagar om intresset finns.

– Vi slår på stort! Vi är en liten aktör och kan inte fylla Strands skor men kommer göra vad vi kan. Vi kan ändå ta in 140 personer på innergården och i hela restaurangen med uteservering blir det 400 personer.

Vilken musik bjuder ni på?

– Det blir en salig blandning med både allsång och skönsång. På after beachen kommer det att bli typisk after beach-musik med trubadurer som folk känner igen. Det kan även bli artister men det är inte helt klart ännu.

De tänker även servera mat på innergården.

– Vi tänker erbjuda en lyxig variant på langos med fyllningar som exempelvis löjrom, räkor och hummer.

Annons

Orolig för eventuella corona-restriktioner?

– Jag har pratat med personer som jobbar inom vården och det verkar som att det ser väldigt ljust ut nu. Det är fortsatt hög belastning för vården men de som blir sjuka får inte lika allvarliga symtom för att många är vaccinerade. De tidigare somrarna har varit bra trots pandemin och vi tror det ska funka även i år.

Den 10 och 11 juni blir det kick off.

– Då bjuder vi på mat och delar ut sommarens brasseriekort. Förra sommaren var det många borgholmare som fick stå i kö länge och det är inte kul att behöva göra det på sin egen lokala krog. Då är säsongskort en bra lösning.

– Det är borgholmarna vi lever för. Vi är glada för turisterna och tjänar en bra slant tack vare dem men de åker hem efter sommaren. Resten av året finns vi tack vare borgholmarna.

Robin Jansson med bryggaren och bartendern Eric Schnelzer.
Robin Jansson med bryggaren och bartendern Eric Schnelzer.Foto: Alexander Jensen
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons