Annons

Borgholm öppnar allt mer – ”Fortsatt oro för smittspridning”

Borgholm öppnar mer av sin kultur- och fritidsverksamhet men framhäver också fortsatt vikten av att följa de allmänna rekommendationerna.
Borgholm • Publicerad 31 maj 2021 • Uppdaterad 1 juni 2021
Borgholms kommun lättar på restriktionerna efter besked från regionen och regeringen.
Borgholms kommun lättar på restriktionerna efter besked från regionen och regeringen.Foto: Arkiv

Borgholms kommun meddelar i ett pressmeddelande att från och med 1 juni öppnas mer av deras kultur- och fritidsverksamhet. Detta med anledning av regeringens stegvisa införande av lättnader i restriktionerna, samt i och med att de regionala rekommendationerna hävs. Den regionala rekommendationen om att använda munskydd vid konstaterad smitta på arbetsplatser gäller fortsättningsvis.

Även om verksamheter nu öppnar upp vill Borgholms kommuns krisledning understryka vikten av fortsatt försiktighet.

Annons

”Vi har redan sett en stor ökning i antal besökare till Öland och bokningar inför sommaren. Det finns en fortsatt oro för smittspridningen i sommar, särskilt som vi inte vet hur nya mutationer påverkar”, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Kommunens e-tjänst för att rapportera upplevd trängsel öppnar på nytt från och med 4 juni. De framhäver också att inför skolavslutning och student är det viktigt att följa de rekommendationer som gäller på respektive skola samt för privata sammankomster. Enligt Folkhälsomyndigheten bör större fester undvikas och utomhus är att föredra framför inomhus.

”Du bör begränsa nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med eller några få vänner och närstående utanför hushållet. Fortfarande gäller allas ansvar om att förhindra smitta av covid-19”, skriver de också i pressmeddelandet.

Begränsningen gäller fram till steg tre i lättnaderna i restriktionerna, som kommer att inträda 15 juli, enligt regeringens plan.

Skola, förskola och fritids bedriver fortsättningsvis verksamhet med anpassningar för att förhindra smittspridning. Barn, elever och vårdnadshavare uppmanas att följa de inarbetade rutinerna terminen ut. Gymnasieelever kan fortsätta att beställa lunch via kommunens e-tjänst.

Fakta

Det här gäller i Borgholms kommun

• Tennishallen inklusive gymmet: I hallen tillåts 90 personer åt gången. I gymmet tillåts sex personer och i klätterhallen sex personer. I omklädningsrummen får max två personer vistas samtidigt.

• Sporthallen Borgholm: I hallen tillåts 92 personer åt gången. I omklädningsrummen får max två personer vistas samtidigt.

• Rälla sporthall: I hallen tillåts 92 personer åt gången. I omklädningsrummen får max två personer vistas samtidigt.

• Åkerbohallen: I hallen tillåts 88 personer åt gången. I omklädningsrummen får max två personer vistas samtidigt.

• Åkerbobadet: På utomhusbadet får max 150 personer vistas. I omklädningsrummen får max åtta personer vistas samtidigt. Inomhusbassängen håller fortsatt stängt

• Lötgården: Öppnar för sällskap på max 22 personer.

• Gärdslösa gymnastiksal: I hallen tillåts 20 personer åt gången. I omklädningsrummen får max två personer vistas samtidigt.

• Köpingsviks gymnastiksal: I hallen tillåts 15 personer åt gången. I omklädningsrummen får max två personer vistas samtidigt.

• Viktoriaskolans gymnastiksal: I hallen tillåts 20 personer åt gången. I omklädningsrummen får max två personer vistas samtidigt.

• Åkerboskolans gymnastiksal: I hallen tillåts 20 personer åt gången. I omklädningsrummen får max två personer vistas samtidigt

• Ekbacka gym (för kommunanställda): I gymmet tillåts fem personer åt gången. I omklädningsrummen får max en person vistas samtidigt.

• Kallbadhuset har öppet för bad och vistelse utomhus som tidigare. I omklädningsrummen tillåts två personer åt gången. Bastu och ”loungen” håller fortfarande stängt.

• Biblioteken: Öppnar idag 31 maj med begränsat antal besökare åt gången. På Borgholms bibliotek: 10 personer, Löttorp: fem personer, Rälla och Runstens bibliotek: 4 personer.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons