Annons

Vattenläcka på norra Öland: ”Har lokaliserat platsen”

Personal från Borgholm Energi är sedan inatt på plats för att lokalisera problempunkten.
Norra Öland • Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 15 oktober 2021
Foto: nicolas_

Det var vid 02-tiden, natten till torsdag, som en vattenläcka upptäcktes på norra Öland.

Läckan lokaliserades till Sandvik-Södviksområdet i Persnäs socken. Personal har under natten varit ute och letat efter läckan, som rubriceras som en akut driftstörning.

Annons

Vid 08-tiden säger Torgny Färm, chef VA ledningsnät och elnät, till Ölandsbladet att man har begränsat sökområdet till Södvik.

– Det är där vi har mest störningar just nu. Jag hoppas att vi snart har lokaliserat läckan, och sen är det ner och laga som gäller.

Det ska röra sig om en normalläcka.

Hur många är drabbade?

– 10-15 personer har hört av sig om kraftiga driftstörningar. Extremt dåligt tryck i kranarna, och några har inget vatten alls.

Uppdatering klockan 09.56:

– Vi har lokaliserat en vattenläcka vid Gamla vägen 24-32 i Södvik, när vi hittar läckan så behöver vi stänga av vattnet i området för att laga läckan. Efter avslutat arbete kan det förekomma missfärgat vatten och luft i ledningsnätet. Spola tills det försvinner och undvik att tvätta vittvätt under tiden, säger Fredrik Lindgren, VA-ingenjör på BEAB.

Uppdatering 15.16:

Läckan är lokaliserad till Östra Södvik 4, Borgholms Energi placerar ut en tank med dricksvatten vid Gamla Vägen 32 så det går att hämta vatten där ifrån klockan 18.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons