Annons

Bonde söker fru: Mimmi om valet – ”Jag känner att det börjar gå från pirr till bubbel”

Det är full fart på öländska köttbonden Mimmi Åsenius gård på södra Öland. Brevskrivarna får känna på livet på landet och pirret som Mimmi känt i kroppen börjar nu övergå till bubbel.
Näsby • Publicerad 8 november 2023
På Ölands sydligaste udde bor Mimmi Åsenius. Hon är utbildad mathantverkare, älskar att jaga och att köra motorcykel. Nu följer vi Mimmi i jakten på kärleken i Bonde söker fru.
På Ölands sydligaste udde bor Mimmi Åsenius. Hon är utbildad mathantverkare, älskar att jaga och att köra motorcykel. Nu följer vi Mimmi i jakten på kärleken i Bonde söker fru.Foto: TV4

I senaste avsnittet får killarna i uppgift att snickra ihop en grind.

– Jag är lite bekant med det här med att snickra så det är väl inte till någon nackdel, säger Martin.

Annons

Att han har goda kunskaper inom byggbranschen går det inte att ta miste på. Mimmi tycker om att se när Martin tar plats och visar framfötterna. En som däremot inte har lika mycket erfarenhet av att snickra är Jimmy. Inombords funderar han på vad Mimmi vill ha.

– Jag känner ingen oro över att Jimmy inte har någon erfarenhet av gårdslivet men jag undrar om han förstår vad det innebär, säger Mimmi.

”Joel är en helt fantastisk människa, men jag fick inget pirr i magen”
Mimmi Åsenius

När killarna får höra att programledaren Linda Lindorff ska komma på besök blir det lite nervöst. För när hon dyker upp är det snart en av killarna som får lämna gården.

– Hon kanske vill ha en mister handy man. Jag har ju tummen mitt i hand så där är jag ju tyvärr fel person, säger Jimmy.

Innan Linda kommer tar Erik tillfället att ta med Mimmi på lite egentid under kastanjeträdet. Han känner att hon är en fantastisk tjej och Mimmi känner att det är lite spänning i luften när de umgås.

– Jag känner att det börjar gå från pirr till bubbel, säger Mimmi efter hon haft egentid med Erik.

Här saknas innehåll

En av killarna får lämna gården och Mimmi känner att det aldrig är roligt att rösta ut någon. Nästa vecka får vi fortsätta följa Mimmi i jakten på kärleken. Om kärlek uppstår mellan henne och Erik, Martin eller Jimmy återstår att se.

***

Vad avgjorde vilken kille som röstas ut?

– Joel är en helt fantastisk människa, men jag fick inget pirr i magen, och då fick han lämna först. Man får gå på det man känner just då.

Annons

Efter pratstunden med Erik sa du att det börjar gå från pirr till bubbel...

– Ja, lite pirr hade jag känt innan i magen. Men nu kändes det som att det ökade och övergick till bubbel.

Är det viktigt att killen du fastnar för är händig?

– Nej det tycker jag inte. Men att man har en vilja att åtminstone försöka i vissa situationer. Det tycker jag är viktigt. Det säger mycket om en persons karaktär.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons