Annons

Bonde söker fru-Mimmi om kärleksdramat: ”Det hade inte fungerat”

Det är mycket känslor i säsongsavslutningen av årets Bonde söker fru. Bönderna har inte haft en lätt sommar. Däremot har de alla haft en minnesrik sommar, vare sig de funnit kärleken eller ej.
Näsby • Publicerad 20 december 2023
Mimmi berättar att efter slutvalet avtog känslorna för Jimmy.
Mimmi berättar att efter slutvalet avtog känslorna för Jimmy.Foto: TV4

Mimmi Åsenius, köttbonde i Näsby på södra Öland, som Ölandsbladet har följt varje vecka säger i programmet att det har varit en spännande sommar.

– Jag trodde det skulle vara lättare än vad det var. Men jag har tagit med mig mycket och fått träffa jättefina killar. Det är väl allt man kan begära av en sommar. Det är äventyr, killar, sol och känslor i luften.

”Det var en magisk dejt, sådana dejter har man inte.”
Mimmi Åsenius om dejter på Eketorps borg
Annons

Under Mimmis och Jimmys weekendresa i Varberg vill Jimmy ha svar på varför det blev som det blev. De pratar om sommaren och varför Mimmis känslor svalnade.

– Jag känner att det fanns ett pirr vid slutvalet, men istället för mer pirr så blev det mindre, svarar Mimmi.

Hon förklarar att det är en konstig situation att dejta flera killar på en och samma gång. Att hennes och Jimmys romans blev mer av en sommarflirt. Tillsammans pratar de ut och tårarna rinner.

– Man är rädd för att inte räcka till... Om man har några personliga egenskaper som fattas för att kunna hitta den rätte, säger Jimmy.

Trots att han kände att han inte fick svar på alla sina frågor, menar han att det var skönt att lätta på sitt hjärta och nu kan gå vidare.

– Även om jag och Jimmie inte har blivit kära i varandra, och det inte blev kärlek, så har vi ett band, som ingen kommer förstå sig på. Vi har gråtit mer än någonsin, så det räcker för hela året, säger Mimmi efteråt.

Mimmi Åsenius berättar i programmet att hon skriver med en annan kille, men att de ännu inte har träffats.
Mimmi Åsenius berättar i programmet att hon skriver med en annan kille, men att de ännu inte har träffats.Foto: Natalia Johansson

Under hösten åker Linda tillbaka till Mimmi och de träffas nere vid stranden. Mimmi konstaterar att det varit mycket att smälta. Hon beskriver den magiska slutdejten med Jimmy på Eketorps borg.

– Det var en magisk dejt, sådana dejter har man inte.

Men när slutvalet lagt sig och hon började landa avtog känslan.

– Jimmie är en fantastisk person, men det hade inte fungerat.

Annons

Mimmi berättar att hon därefter träffat någon annan. Erik som var med i slutvalet, men fick åka hem. Han skulle till ett dansevenemang på Öland och då de båda delar intresset för dans bestämde de sig för att ses. Men någon kärlek uppstod aldrig.

– Vi tog mycket tid på att prata igenom vad som hänt, vi kunde lägga locket på och gå vidare som vänner, säger Erik.

I slutet av programmet avslöjar Mimmi att hon har skrivit lite med en kille, men att de ännu inte har träffats...

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons