Annons

Bomben: Inga konserter i Mejeriviken – flyttas: ”Väldigt tråkigt”

Mejeriviken som ny arena lanserades i vintras och förväntningarna var höga. Nu kommer beskedet att konserterna flyttas.
Borgholm • Publicerad 5 juni 2023
Miriam Bryant, Veronica Maggio, Bolaget och Hanna Ferm skulle ha spelat i Mejeriviken men nu kom beskedet att konserterna flyttas.
Miriam Bryant, Veronica Maggio, Bolaget och Hanna Ferm skulle ha spelat i Mejeriviken men nu kom beskedet att konserterna flyttas.Foto: arkiv

I februari slog det ned som en bomb, Mejeriviken skulle bli ny konsertarena i Borgholm. Detta efter att konsertarrangörerna Luger och All things live tagit kontakt med Borgholms kommun om möjligheten till ny spelplats i staden.

I sommar skulle Bolaget och Hanna Ferm ha spelat där den 4 augusti och Miriam Bryant och Veronica Maggio den 5 augusti. Men istället flyttas konserterna till Borgholms slottsruin, vilket Barometern var först att rapportera om.

Annons

– Det vi har fått från arrangörerna är att det handlar om logistiska skäl och mer vet jag inte i nuläget. Vi ska kontakta arrangörerna för att få veta mer, säger Anders Magnusson, tillväxtchef i Borgholms kommun.

Hur känns det?

– Det känns väldigt tråkigt. Det hade varit kul testa detta och vi tror mycket på Mejeriviken som en bra stadsarena.

– Samtidigt är vi väldigt glada för att konserterna stannar i Borgholm.

Ni kommer inte försöka övertala dem att tänka om?

– Det är för kort tid nu och möjligheterna att påverka är små. Vi får vara glada för att de väljer att ha konserterna kvar i Borgholm.

– Men vi släpper inte tanken på Mejeriviken men får försöka igen nästa år.

Vad tror du det är för logistiska problem?

– Bygget av scenen och att stängsla in området tror jag är en svårighet.

Enligt uppgifter till Ölandsbladet är det egentliga skälet att biljettförsäljningen till konserterna inte går tillräckligt bra och det är därför beslutet har tagits. Det medför större kostnader att etablera en ny arena jämfört med att använda en arena där logistiken redan finns på plats.

Annons

Ölandsbladet söker arrangörerna för kommentarer.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons