Annons

Bjuder på öländska spökhistorier – ”flera hundra år gamla”

Sedan 2015 har det anordnats spelningar med svenska musiker i Lada 1888. När det nu är dags för Ölands Skördefest blir det många som passerar Runsbäck och kanske vågar några stanna till för att lyssna på spökhistorier.
Runsbäck • Publicerad 29 september 2022

– Jag har fått önskemål om att ordna någon aktivitet här under skördefredagen eftersom att de flesta aktiviteterna verkar vara under lördagen och söndagen, säger Niclas Brynielsson.

Maria Johansson har tidigare haft en del föreläsningar på Öland med Ölandsanknytning och de brukar alltid vara populära.

Annons

– Vi tror på det här temat med genuina gamla öländska spökhistorier från bland annat Sandby borg och Eketorps borg. Flera av dessa historier är flera hundra år gamla. Det kommer passa fint in i skördefestens höstmörker. Det är många som passerar här den helgen, inte minst de som ska vidare till Eriksöre, avslutar Niclas Brynielsson.

På kvällen den 30 september väntar spökhistorier med försäljning av öländsk ärtsoppa, öländskt bröd och dryck på besökarna. Det finns ett begränsat antal platser.

Från början hade Niclas ladan tillsammans med sin vän Kim Stranne. I dag driver Brynielsson Lada 1888 i helt egen regi där han får lite hjälp av vänner och familj. Ladan har även blivit ett populärt ställe för födelsedagar och bröllop.

” Vi tror att det här temat med spökhistorier kan passa fint in i skördefestens höstmörker”
Niclas Brynielsson, Lada 1888.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons