Annons

Bilist anfallen på övergångsställe: ”Flera knytnävsslag”

Fotgängaren gick först till attack mot bilen som stod i dennes väg - och försökte sedan knocka den kvinnliga bilisten.
– Han slog flera knytnävsslag mot henne, berättar områdespolis Thomas Lönnqvist.
Färjestaden • Publicerad 12 juli 2019
Bråk vid övergångsställe i Färjestaden.
Bråk vid övergångsställe i Färjestaden.

Händelsen rubriceras i nuläget som misshandel och inträffade förra lördagen i Färjestaden. Eventuellt kan skadegörelse adderas till brottsmisstankarna.

– Vad vi har är en kvinna som kör ut från Cirkle K och på grund av trafiken blir hon stående på övergångsstället. Då kommer det en man med hund gående och han börjar slå och sparka på kvinnans bil, berättar Thomas Lönnqvist vid Ölandspolisen.

Annons

Angreppet stannade inte där, tvärtom kom det att eskalera. När kvinnan öppnade sidorutan och reagerade på fotgängarens angrepp - vilka ord som användes framgår inte av historien - blev hon föremålet för dennes fysiska ilska istället, att ge sig på döda ting var inte längre gott nog för honom.

– Han slog flera knytnävsslag mot hennes ansikte, det första missade precis, hon lyckades ducka eller något. Den andra slaget parerade hon med handen med smärta i fingrarna som följd.

Bilisten, som fortfarande stod fast på övergångsstället utan att kunna köra därifrån, greppade då sin telefon varpå den aggressive fotgängaren försökte ta den ifrån henne.

– Utan att lyckas och då tog han upp sin hund i famnen och sprang därifrån istället, säger Thomas Lönnqvist och berättar att bilisten gett polisen goda uppgifter att arbeta vidare med.

– Vi har ett bra signalement på fotgängaren - och även på dennes hund!

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons