Annons

BESKEDET: Då ska elprisstödet till hushåll och företag betalas ut

I det första steget är det hushållen som ska få kompensation för höga elpriser.
Sverige • Publicerad 30 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: photo_Pawel

Vid en pressträff på onsdagen meddelade energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) att elprisstödet ska börja betalas ut i februari.

– Vi kommer hantera utbetalningen i två led. Första steget blir till hushållen, andra blir till företagen. Försäkringskassan kommer göra utbetalningarna som ska ske per automatik, säger Busch enligt svt.se.

Annons

Du ska alltså inte själv behöva ansöka om stödet.

Exakt datum för utbetalning är oklart uppger svt.se. Förordningen börjar gälla den förste februari – men det kan dröja ytterligare en tid.

"Så som planeringen nu ser ut tror vi att vi kommer klara av tidplanen. Men en tidplan är en tidplan, och jag kan inte lova att allt går i lås. Det kan låta lätt att betala ut pengar, men vi behöver ta hänsyn till en lång rad regler och lagar”, säger generaldirektör Nils Öberg enligt Expressen.

Totalt ska 55 miljarder kr betalas ut och stödet är baserat på tidigare förbrukning.

Öland tillhör elområde 4, där stödet är 79 öre per kilowattimme som förbrukades under oktober 2021 till september 2022.

Här saknas innehåll

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons