Annons

Att göra-lista: Skördefestmajorskan nio tips – ”Fokus det genuint öländska”

Hon var med och arrangerade Ölands Skördefesten 1997-2010 och är prisad för sina insatser. Här är hennes speciella lista kring vad du inte ska missa.
– Det är uppdelat på tre exempel i vart område - norra Öland, mellersta Öland och södra Öland, säger Anne Wilks.
Öland • Publicerad 29 september 2021
Anne Wilks om Skördefesten: "Det hörs ju på namnet - Ölands Skördefest handlar om att visa upp allt vi har på Öland - allt öländskt."
Anne Wilks om Skördefesten: "Det hörs ju på namnet - Ölands Skördefest handlar om att visa upp allt vi har på Öland - allt öländskt."Foto: Kenth Jönsson
Lista – Anne Wilks

Det här får du inte missa på Skördefesten

Norra Öland

Rosas Handel i Löttorp

ÖHAND Anita Tingskull i Södvik

Alböke gård med öppen gård

Mellersta Öland

Lammbutiken i Äpplerum

Glömminge hembygdsförening

Störlinge Lantbruks & motormuseum

Södra Öland

Capellagården i Vickleby

Kastlösa Kulturkvarn

Nordqvists Nötkött i Skärlöv

– Jag säger som jag alltid sa när jag arbetade som Skördefestmajorska för Ölands Skördefest: "Det hörs ju på namnet - Ölands Skördefest handlar om att visa upp allt vi har på Öland - allt öländskt."

Anne Wilks är en av tre personer som varit med från starten och som Ölandsbladet nu tagit hjälp av för att guida dig genom Skördefest–vimlet. Med svar på knäckfrågan: ”Vilka platser, byar, matställen och evenemang får man inte missa på Ölands skördefest?”

Annons

– Jag känner i stort sett alla ölänningar och alla öländska företag i alla branscher på Öland och känner stor stolthet över hur mycket vi har på vår ö!

”Jag känner i stort sett alla ölänningar och alla öländska företag i alla branscher på Öland och känner stor stolthet över hur mycket vi har på vår ö!”
Anne Wilks

Hon har medvetet uteslutet de större orterna.

– Där finns så mycket att se ändå utan mitt omnämnande. Jag har också uteslutit öns konstnärer och matställen, för dem kommer man ändå att träffa på i de aktiviteter ute i byarna som jag nämner, konstaterar Wilks.

– Mina exempel grundar sig på fokus det genuint öländska. Det handlar om just Ölands skördefest – inte en allmän, svensk skördemarknad. Med Ölands Skördefest ville jag ju fokusera på skördetiden, inte förlänga sol- å badsäsongen, utan skapa en ny säsong.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons