Annons

Årsmöte med kristdemokraterna på Öland

Kristdemokraterna på Öland hade sitt årsmöte i Färjestaden sista söndagen i februari. Som gästtalare hade man bjudit in Christopher Dywik som är oppositionsråd för KD Kalmar samt gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar kommun.
Publicerad 18 mars 2024
Christopher Dywik, oppositionsråd för KD Kalmar samt gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar kommun.
Christopher Dywik, oppositionsråd för KD Kalmar samt gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar kommun.Foto: Privat

Här kommer några av de punkter som han tog upp i sitt engagerande anförande om vad KD vill göra.

* Trygg uppväxt med mindre barngrupper i förskolan.

Annons

* Stöd svenskt jordbruk – Mer svensk och lokalproducerad mat på tallriken på våra skolor och äldreboenden.

* Mer belysning och nolltolerans mot klotter, nedskräpning och skadegörelse.

* Bryt äldres ensamhet. - Fler trygghetsboenden. Bo-ihop garanti och tala svensk garanti för personalen.

Det gavs också tillfälle att ställa frågor och det blev en livlig debatt om hur man kunde förbättra integrationen bland annat genom att erbjuda svenskundervisning i ett mycket tidigare skede än vad som sker idag. Christopher Dywik fick applåder och blommor för sitt uppskattade anförande. Han fick sedan hålla i ordförandeklubban under årsmötesförhandlingarna. I verksamhetsberättelsen kunde man bland annat läsa om hur KD-Öland hade engagerat sig i ambulansfrågan i Löttorp, genom att skriva insändare och driva på i frågan till regionen för att få till en dispensansökan.

Under förhandlingarna valdes Marwin Johansson, Sjölunden, till ordförande för KD Öland. Till vice ordförande valdes Samuel Sigvardsson, Färjestaden. Till ledamöter för styrelsen valdes Madeleine Karström, Borgholm, Bo Sjölin, Färjestaden samt Monika Johansson, Törnbotten. Till ersättare valdes Nina Åkesson Nylander, Färjestaden, Helena Erlandsson, Hagaby, och Erik Carlsson, Persnäs (nyval).

Efter förhandlingarna uppvaktades tre medlemmar som fyllt jämna år med blommor. Det var Margita Asén, Erik Carlsson och Marwin Johansson. Därefter smakade det bra med smörgåstårta samt kaffe och kaka. Det blev en fin avslutning på årsmötet med trevlig samvaro runt kaffeborden. Till sist tackade Marwin Johansson för förtroendet att bli omvald till ordförande. Han tackade även alla som hade kommit till årsmötet och att det var särskilt roligt att få träffa nya medlemmar. Han påminde också om det EU-val som ligger framöver och uppmanade alla att engagera sig i valrörelsen. Det bestämdes även på årsmötet att försöka ordna minst en social aktivitet per halvår, en gång på norra Öland och en gång på södra Öland. I dessa digitala tider är det också viktigt med fysiska möten då man får träffas.

Marwin Johansson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons