Annons

Årsmöte med Algutsrums hembygdsförening

Lördagen den 9 mars var det dags för årsmöte med Algutsrums hembygdsförening i Rydberggården. Ett fyrtiotal medlemmar hade samlats och enligt traditionen inleddes mötet med att sjunga ”Ölandssången”.
Algutsrum • Publicerad 18 mars 2024
Ett fyrtiotal medlemmar hade samlats och enligt traditionen inleddes mötet med att sjunga ”Ölandssången”.Foto: Daniel Svensson

Kjell Magnusson valdes att leda mötet och därefter var det tid att höra årsberättelsen. Det är en aktiv förening med många återkommande inslag under året. Såsom Valborgsmässofirande i gropen, Nationaldagsfirande, midsommarfest, gårdsfest och öppen Hembygdsgård. Mycket arbete krävs också för att hålla alla hus, kvarnar och tomter som föreningen har ansvar för i ordning.

Kassören Åsa Andrèen redogjorde sedan för ekonomin som är god och därefter lästes revisionsberättelsen upp och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2023 enligt rekommendation av revisorerna. Nu var det dags för val till styrelse för 2024. Då Eva Wallander avsagt sig omval som ordförande valdes Hans Westerlund till ny ordförande och efter vissa om och nyval består styrelsen nu av Nina Wartanen, Gun Fagerlund, Åsa Andreèn och John Skarsgård. Suppleanter är Jeanette Svensson, Eva Wallander, Birgitta Linåker och Gun-Britt Magnusson. Därefter valdes det till de alla olika kommiteèr som har ansvar för tillsyn sina ansvarsområden. En del nya byombud valdes, det är ett viktigt jobb för att hålla medlemsantalet uppe då de besöker och värvar nya medlemmar.

Annons

Då Algutsrum är ”Årets Ölandsby” innebär den kommande säsongen mycket planering och arbete för att göra ett gott jobb som visar vilken fin by Algutsrum är. En höjd årsavgift klubbades igenom för år 2025. Mötet avslutades med ett tack till Eva Wallander för goda år som ordförande och tack till mötesordförande Kjell för ett gott jobb. Sedan var det dags för kaffe med hembakat och underhållning av Johan Skarsgård och Elisia Wahlgren-Sundèn och mycket prat runt kaffeborden. Hans Westerlund informerade också om arbetet vi har framför oss inför firandet av Årets Ölandsby.

Monika Arvidsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons