Annons

Årsmöte i kyrkliga arbetskretsen

Onsdagen den 6 mars hölls årsmöte med kyrkliga arbetskretsen i Borgholm.
Borgholm • Publicerad 7 mars 2024
Arbetskretsen på sommarutflykt till Berglunds kreativa i Bläsinge.
Arbetskretsen på sommarutflykt till Berglunds kreativa i Bläsinge.Foto: Privat

Kyrkoherde Johan Engvall ledde årsmötet och höll en parentation för en av våra medlemmar, Berit Palmquist, som avlidit i början av februari i år. Vi tände ett ljus och höll en tyst minut och tänkte på Berit och hennes anhöriga. Ljuset fick påminna oss om det stycke livsväg som vi i tacksamhet fått dela med henne.

Styrelsen för 2024 består av Rose-Marie Hasselqvist ordförande, Helene Wickleus vice ordförande , Birgitta Nyström sekreterare, Aino Lönnqvist kassör, Siv Mörhammar vice sekreterare, samt ledamöterna Pirkko Ek och Ingrid Johansson. Ersättare Kerstin Gustavsson.

Annons

Verksamhetsberättelsen och revisionsberättelsen lästes upp. Därefter kom den viktiga frågan om ansvarsfrihet för styrelsen vilken beviljades. Förra året bjöd vi in till påskbasar och julbasar. Påskbasaren inleddes med sång och musik med TrioComp och barngruppen. Vi har också haft tombola en sommarvecka på torget, serverat kaffe och äppelkaka utanför kyrkan på skördefesten, samt kaklotteri vid vissa allträffar, med hembakat som vinster. Vi har också stöpt ljus under hösten som såldes på julbasaren och påskbasaren. Kyrkliga arbetskretsen har även hjälpt till med kyrkkaffet en del söndagar. Mötet beslutade att under 2024 fördela till: ACT Svenska kyrkan ”Flickors rättigheter” 10 000 kronor, ACT Svenska kyrkan ”Ukraina” 10 000 kronor, Kalmar stadsmission 5 000 kronor, Kvinnojouren i Kalmar 5.000 kronor, Operation Smile 5 000 kronor, BRIS 3 000 kronor, totalt 38 000 kronor

Rose-Marie Hasselqvist

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons