Annons

Anrik restaurang får nya ägare: Satsar på egen gelato – ”Min stora passion”

Det är paret Josef och Mimmi Mattsson från Uppsala som tar över restaurangen Systrarna på höjden efter Frida Malmqvist.
Borgholm • Publicerad 10 mars 2023 • Uppdaterad 14 mars 2023
Paret Josef och Mimmi Mattsson har letat länge efter en verksamhet på Öland och nu kändes det helt rätt.
Paret Josef och Mimmi Mattsson har letat länge efter en verksamhet på Öland och nu kändes det helt rätt.Foto: Privat, Alexander Jensen

De senaste 20 åren har de tillbringat mycket tid på Öland och har länge letat efter en verksamhet på ön.

– Vi har tittat på olika alternativ när det gäller café, vandrarhem och restaurang men alla bitar har inte fallit på plats förrän nu. Det här kändes också helt rätt i tid för oss eftersom våra barn har blivit stora, säger Josef Mattsson.

Annons

Vad var det som lockade med restaurangen?

– Det var flera bitar som gjorde att det stämde. Dels är läget väldigt intressant och sedan kändes magkänslan väldigt bra. Det ska kännas rätt och det gjorde det.

Både Josef och Mimmi har stor erfarenhet av att vara egna företagare men det är första gången som de ger sin in i restaurangbranschen.

– Vi har alltid haft ett väldigt stort intresse för mat och restaurangvärlden. Även om den här affären gick ganska snabbt så är det något vi har funderat på i många år. Det här har varit en dröm för oss.

Josef och Mimmi Mattsson har lång erfarenhet som egna företagare och det här blir första gången de satsar i restaurangbranschen.
Josef och Mimmi Mattsson har lång erfarenhet som egna företagare och det här blir första gången de satsar i restaurangbranschen.Foto: Privat

Här saknas innehåll

De ska behålla samma namn på restaurangen och kommer driva det i liknande anda som tidigare men vill också sätta sin prägel.

– Gästerna kommer känna igen sig. Vi ska fortsätta med sommarluncher, olika mackor, pastarätter, pannkakor och våfflor men kommer också bredda menyn lite för att hitta nya målgrupper.

– Vi kommer också fortsätta med valborgsbuffé och midsommarfirande men ska testa att ha lite mer kvällsöppet och att ha olika temakvällar.

Hur breddas menyn?

– Vi kommer bland annat ha hamburgare på menyn och några pizzor, där det blir en kombo mellan vanlig svensk pizza och napolitansk pizza.

– Vi är pizzanördar i familjen och vi tycker det ska bli roligt att ta med det intresset in i verksamheten. Med rätt utrustning kan vi ta det till en ny nivå.

Annons

En annan satsning är att de kommer göra egentillverkad gelato.

– Det här är min stora passion och hela familjen tycker det är väldigt gott. Gelato är krämigare och jag tycker ofta den är smakrikare än vanlig glass.

Familjen flyttar inte permanent till Öland utan kommer i sommar att hyra en bostad.

– Det är stort i sig att starta en restaurang och det är även en stor apparat att flytta. Därför börjar vi med att hyra så får vi se hur det känns framöver.

Systrarna på höjden kommer även fortsättningsvis vara en säsongsrestaurang eftersom lokalen inte är vinterbonad. Systrarna på höjden öppnar för säsongen den 29 april.

– Det ska bli jätteroligt och otroligt spännande.

Systrarna på höjden.
Systrarna på höjden.Foto: Alexander Jensen
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons