Annons

American Days: ”Lången” ska bedöma 500 bilar – ”Värstingbilarna kommer”

Mats Ola ”Lången” Larsson har 40 års erfarenhet som domare på olika bilträffar. Han ser fram emot American Days där Sveriges finaste bilar kommer att tävla om priserna.
Lundegård • Publicerad 29 maj 2023 • Uppdaterad 30 maj 2023
Mats Ola ”Lången” Larsson är en av fem domare som ska utse vinnarna i de olika klasserna i American Motor Trophy.
Mats Ola ”Lången” Larsson är en av fem domare som ska utse vinnarna i de olika klasserna i American Motor Trophy.Foto: Pressbild

Mats Ola ”Lången” Larsson har varit domare i 40 år på de stora bilträffarna som Power Meet och Wheels & Wings. Under American Days kommer han vara domare tillsammans med Daniel Carlsson, Torbjörn Åfalk, Lasse Theander och John D´Agostino när vinnarna i American Motor Trophy ska utses.

– De flesta pratar om detta och Sveriges finaste bilar kommer att vara med. Jag vet att de riktiga värstingbilarna kommer, säger Mats Ola ”Lången” Larsson.

Annons

Under torsdagen kommer han och hans kollegor att välja ut 500 bilar som sedan är med och tävlar i de olika klasserna. Vinnarna utses på lördagen.

Här saknas innehåll

– Jag tycker det är kul att allt är amerikanskt. På många andra träffar släpper man in allt och då blir det svajig kvalitet. Men här kommer det bli riktigt publikfriande med originalbilar och egna byggen.

– Vi har ett tufft jobb och det finns alltid de som blir arga eller besvikna men jag vill poängtera att vi delar ut priser till de bilar som vi tycker är finast.

Domarna bedömer lack och krom, inredning, underrede, motorrum och helheten.

– Det är tråkigt men egentligen står vi bara och letar fel för hade vi berömt allt som var bra hade vi kunnat stå där i flera veckor. Bilarna i Sverige har en sådan hög kvalitet nu för tiden. Det är små små detaljer som avgör.

Är du laddad?

– Det kommer att komma mycket folk och det här är ett helt nytt koncept. Jag tror det kommer bli riktigt lyckat!

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons