Annons

Allt har sin tid

Allt har sin tid. Det är ord ur Predikaren, en av Bibelns böcker som har använts i dikter, i sånger, i talesätt och som används i samtal oss emellan. Allt har sin tid.
Publicerad 30 december 2023
Den rika blomningen minner om sommarens vackra och varma dagar. Blomningen har sin tid innan hösten och vintern får sin tid. Förändring och omväxling hör livet till.
Den rika blomningen minner om sommarens vackra och varma dagar. Blomningen har sin tid innan hösten och vintern får sin tid. Förändring och omväxling hör livet till.Foto: Maryann Schulz

Det är inget konstigt med det. En och samma sak kan inte hålla på i evighet här på jorden. När allting har sin tid leder det också till omväxling, något som vi behöver för att inte bli trötta, uppgivna och tappa tålamodet.

Men det innebär också att vi måste lära oss att släppa taget. Det där som har funnits i mitt liv och som jag har uppskattat så mycket – det kan inte finnas kvar i all tid. Oavsett om det handlar om döda ting som fyller mitt liv, om platser där jag bor och arbetar. Eller i allra värsta fall om djur och människor som jag älskar.

Annons

Sommaren har sin tid och vintern har sin. Minnena från de olika tiderna får vi leva med, både de som är goda och de som är lite svårare. Men Predikarens ord konstaterar att allt har sin tid. Han börjar med födelsen och slutar med fred.

Däremellan finns allt, precis allt annat. Låt oss hoppas att fred får bli slutordet för så många som möjligt av oss.

”Du kan inte ha en bättre morgondag om du tänker på gårdagen hela tiden.”
Charles Franklin Kettering, 1876-1958
Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons